Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că prima versiune a raportului Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) cu privire la incendiul de la Institutul "Matei Balş" nu este de o calitate "satisfăcătoare" şi a cerut o evaluare a implementării tuturor măsurilor pe care autorităţi precum Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ISS, Corpul de control le-au dispus în spitale.

Vlad VoiculescuFoto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

"Vorbim de două rapoarte. Este un raport al IGSU, raport care se uită mai degrabă la riscurile de incendiu, şi un raport care vine, de altfel, în fiecare an. (...) Există un raport al Inspecţiei Sanitare de Stat care a venit într-o primă versiune în acea săptămână de după 'Matei Balş', calitatea acelui raport nu este una satisfăcătoare", a explicat Voiculescu, la Palatul Parlamentului, întrebat ce s-a întâmplat cu verificările de la "Matei Balş" şi cu promisiunea că va prezenta un raport cu privire la situaţia de acolo.

El a adăugat că a cerut o evaluare a implementării tuturor măsurilor pe care mai multe autorităţi le-au dispus în spitale. Ministrul a precizat că va prezenta săptămâna aceasta o situaţie "a tuturor măsurilor luate şi a nivelului implementării lor". (Agerpres)