Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara spune că, în noiembrie 2020, când unitatea medicală achiziţionase circa 12.000 de măşti, angajaţii şi-au dat seama că acestea sunt neconforme după ce le-au căzut filtrele. "Atunci angajaţii spitalului s-au trezit în ATI şi pe Secţie că respiră prea uşor", a afirmat medicul. În urma reclamațiilor făcute atunci de spital, luni au avut loc percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, fiind vizate firmele care au distribuit măștile.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Este vorba despre măştile achiziţionate anul trecut, în luna noiembrie. Atunci angajaţii spitalului s-au trezit în ATI şi pe Secţie că respiră prea uşor. Căzuseră filtrele. Au ieşit repede, apoi s-au verificat filtrele măştilor proaspăt achiziţionate şi atunci am observat cu toţii că filtrele se desprind prea repede. Imediat s-a luat măsura să nu se mai dea măşti la personal, din acel lot.
  • Toţi au purtat măşti din acel lot, în perioada respectivă, dar destul de repede s-a depistat că sunt neconforme. Spre norocul nostru, mai aveam în stoc măşti de protecţie”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru News.ro.

Aproximativ 12.000 de măşti neconforme, dintr-un lot de 25.000, au fost descoperite la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, în 13 noiembrie 2020. Anunţul a fost făcut atunci de managerul unităţii sanitare, care a explicat şi cum personalul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu măştile pe care le-a primit spitalul. Prejudiciul cauzat spitalului se ridica la nu mai puţin de 120.000 de euro, bani pe care unitatea i-a plătit pentru a achiziţiona aceste măşti. Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat autorităţile.

Luni, zece percheziţii au avut loc în Bucureşti şi în patru judeţe într-un dosar de înşelăciune deschis în acest caz.