Tesla, companie a miliardarului Elon Musk, va înfiinţa o fabrică de producţie de automobile electrice în statul Karnataka din sudul Indiei, potrivit unui document guvernamental obţinut sâmbătă de Reuters, transmite News.ro.

Masina Tesla Model 3Foto: Jarretera, Dreamstime.com

”Compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a automobilelor electrice în Karnataka, arată un comunicat scurt al guvernului acestui stat. Comunicatul face parte dintr-un document mai larg care prezintă bugetul Indiei populaţiei, în limba locală Kannada.

Luna trecută, producătorul de automobile electrice a comasat Tesla Motors India şi Energy Private Limited cu biroul înregistrat al companiei din oraşul Bengaluru din Karnataka, care este un centru pentru companiile de tehnologie globale.

Principalul ministru al statului, B.S. Yediyurappa, a scris într-un tweet, pe care l-a şters ulterior, că Tesla va începe operaţiunile în India cu o unitate de cercetare şi dezvoltare în Bengaluru. Nu este clar dacă comunicatul de sâmbătă se referă la aceeaşi unitate.

Tesla şi biroul din Karnataka nu au răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Reuters. Musk a scris de mai multe ori pe Twitter despre viitoarele activităţi ale Tesla în India. În decembrie, Musk a conformat pe Twitter că Tesla va începe operaţiunile în India în 2021.