Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
VIDEO Premierul Florin Cîţu: Tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon să discutăm despre Buget/Sunt 4 reforme pe care vrem să le facem: pensii, salarizare, educație și administrare fiscală
Premierul Florin Cîţu a susţinut, sâmbătă, la ora 13:00, o conferinţă de presă la Palatul Victoria. El a discutat despre reformele pe care intenționează să le facă, s-a referit la vizita făcută la Bruxelles și a explicat modul în care a construit bugetul pentru acest an. Nu a uitat să-l înțepe pe liderul PSD Marcel Ciolacu, căruia i-a transmis ”Tovarășe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon să discutăm despre Buget!” HotNews.ro a transmis LIVETEXT cele mai importante declarații ale premierului.
Vezi aici conferința de presă a primului ministru:
Cele mai importante declarații ale premierului:
Am avut discuții cu liderii UE, cu liderii principalelor partide politice, cu d-na comisar Vălean
În martie vom primi 2,4 milioane doze de vaccin.
Am fost felicitați pentru cum a decurs vaccinarea. Suntem pe locul 3 în UE din acest punct de vedere
Au fost apreciate eforturile României pentru a sprijini Republica Moldova
Dacă nu facem nimic pentru cei din jurul nostru nu vom scăpa de pandemie
Am avut discutii foarte aplicate pe tema Planului Național de Reconstrucție și Reziliență. Discuțiile au avut două aspecte: e nevoie ca toate țările europene să ratifice planul de resurse proprii nu poate aplica acel plan. Fac un apel președinților celor două Camere să urgenteze acest proces
Am prezentat planurile privind reformele pe care le avem în vedere
Am vrut să clarific opinia experților Comisiei Europene cu privire la infrastructura mare
Putem să introducem în PNRR conectarea la gaz a gospodăriilor câtă vreme este un proces de tranziție către un proces verde
D-na comisar Vălean a creat un task force pe domeniul Transporturilorcare să ajute la pregătirea proiectelor. Este o veste foarte bună asta.
Bugetul a fost a treia temă discutată
Noi am preluat o situație fiscală dezastruoasă. Asta a făcut ca România să intre in procedura de deficit înaintea pandemiei.
Trebuie să arătăm investitorilor că suntem un guvern responsabil. Am prezentat cifrele economice. Ele sunt mai bune decât estima oricine.
Am mai discutat despre reforma justiției. Am primit sprijin și aici și am adus în discuție aderarea la spațiului Schengen
Am văzut discuții și interpretări eronate despre buget
Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie.
Acest buget alocă resursele obținute prin taxe celorlalte sectoare din economie
Am spus de la început că nu sunt de acord să mențin nenorocirile făcute de PSD. Pentru a crea spațiu pentru programul nostru de guvernare trebuie să eliminăm aceste nenorociri
Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD
Așteptam de la tov Ciolacu să mă sune să discutăm despre Buget. Tovarășe Ciolacu , când ai timp, dă-mi un telefon!
Toți miniștrii au vrut mai mulți bani.Iniţial, cererile pentru ministere au fost de 49 miliarde de lei în plus faţă de ceea ce avem. Exact de ce mi-era frică. Punem bugetul nostru peste bugetul PSD şi facem un buget mai mare. Greşit total, nu aşa putem să mergem înainte. Toţi miniştrii au dorit bugete mai mari faţă de anii precedenţi.
Vreau performanță, eficiență și anunț miniștrii că la jumătatea anului vom face o evaluare în privința execuției bugetare. Pentru că eu am mai văzut acest film în anii trecuți. Am fost de acord să mărim bugetul, dar vreau să văd și performanță și acea reformă a companiilor de stat
Avem bugete mai mari faţă de anul trecut la aproape toate ministerele, dar acum vin şi aşteptările mele, pentru miniştrii, pentru membrii Cabinetului. Este vorba de performanţă, eficienţă şi prin aceste alocări aş vrea să văd că există o monitoaizare şi îi anunţ pe această cale că la jumătatea anului vom face o evaluare. Vom folosi indicatori intermediari şi la jumătatea anului vom face evaluări în ceea ce priveşte execuţia bugetară. Pentru că eu am mai văzut acest film şi în anii precedenţi. Am văzut că anul acesta au fost discuţii în spaţiul public, nu ştiu cât sunt de adevărate, dar dacă sunt adevărate şi vorbim de susţinerea bugetului în Parlament sau de demisii, vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci. Pentru că am fost de acord să majorăm bugetele, dar aş vrea să văd şi execuţie, vreau să văd şi performanţă, şi acea reformă a companiilor de stat. Şi cum nu am primit niciun plan de reformă a acestor companii, vom face acest lucru prin legea bugetului.
Am plafonat cheltuielile salariale la nivelul anului 2020 la toți operatorii economici. Au timp până la jumătatea anului să înceapă reformele!
În 2020 pentru combaterea pandemiei au fost cheltuiți 16,13 miliarde de lei. O parte dintre aceste măsuri se prelungesc și în 2021. O Au mai fost măsuri în buget pe care nu le vom regăsi anul acesta: organizarea de alegeri locale şi generale, despăgubiri secetă. Din start, execuţia bugetară pe 2021 a fost suplimentată faţă de 2020 cu suma necesară pentru plata pensiilor şi alocaţiilor cu 10,4 miliarde lei, deci din start, fără nicio discuţie. Se adaugă cheltuieli de 5,7 miliarde lei dobânzi şi contribuţii la UE, investiţii de 8,4 miliarde lei
Acest buget se axează pe investiții: 61,4 miliarde de lei. Sau 5,5% din PIB!
La Sănănătate sunt 11,4 miliarde de lei. Execuția de anul trecut a fost de 10,7 miliarde de lei. Nu poți ieși în spațiul public și să spui că sunt bani mai puțini bani pentru Sănătate
Cu privire la salariile bugetarilor: avem 109,5 miliarde de lei anvelopa salarială iar sporurile sunt de 9,8% din această anvelopă.
Anul trecut a fost bun pentru investiții, jumătate din ele fiind făcute cu fonduri europene
Anul acesta refacem Legea Salarizării Bugetare care a șubrezit stabilitatea economică a României.
Cred că greșeala pe care o fac mulți azi e să ne privească ca pe un guvern pe termen scurt. Sunt 4 reforme: pensii, salarizare, educație și administrare fiscală
Nu mulți își asumă riscul de a face reforme. Eu mi-l asum, indiferent de costul politic
Am abrogat anumite legi adoptate de PSD anul trecut și veți vedea mai multe investiții străine în România
Ceea ce am făcut a dat rezultate. Am reușit să gestionăm economia în pandemie. Acum curățăm după care intensificăm creșterea.
Anul trecut am finanțat deficitul fără a apela la instituții financiare. Nu vom avea probleme privind capacitatea de plată.
Este prea devreme să spun dacă voi candida la președinția PNL
Acele știri panicarde care vin de câteva luni de zile nu se confirmă. Să știți că am fost felicitați de UE și pentru gestionarea economiei și pentru campania de vaccinare.
Măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri vor continua și în acest an.
Cadrele didactice sunt în procedură de vaccinare. Vor fi 200 de noi centre de vaccinare. În zonele rurale vom utiliza centre mobile dar vestea bună e că avem 2,4 milioane de doze care vin doar în martie. Vrem să atingem ținta de 100.000 de vaccinări pe zi
Trebuie să respectăm programului de Guvernare, Dacă la jumătatea anului nu avem o execuție perfectă, trebuie să știu de ce. Pentru că noi la acei bani plătim dobândă și eu nu vreau să-mi bat joc de banii românilor. Vreau să văd responsabilitate și responsabilizare.
Nu vreau să alocăm resurse pentru care plătim dobânzi iar la finalul anului să dăm banii înapoi pentru că nu i-am cheltuit
Campania de vaccinare funcționează perfect. Mai ales că nu suntem o țară cu resursele Germaniei. Și va funcționa la fel și în continuare!
Reforma în justiție este agreată în coaliția de guvernare. Am încredere în ministrul Justiției că știe ce face!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
Da' ce ti-ai dori tu, (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 10:45) Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui xrogo
sa primeasca de la Kremlin? Sau sa nu primeasca de la nimeni? A mai fost asa, pe vremea lui Ceausescu si in, mai ales in prima parte, in anii '90 si..ne mergea ''minunat'': politicienii nostri(dar, erau ai nostri, nu?), furau ca in codru, uite-le copiii in top 300 Capital si lumea murea literalmente de foame! Da', eram ''independenti'', nu?
Tovarase (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:07) Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Luk
Premierul Florin Citu are sa ne spuna ceva de PSD si ca il astepta pe Ciolacu la telefon sa vorbeasca cu el despre buget, in rest cum se va guverna tara este total irelevant.
Astea sunt informatiile esentiale, in rest totul este insignifiant.
Tovarase (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 23:04) Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui ty
Asociatia PNL-USR guverneaza perfect tara si sfintii guvernanti de dreapta vor putea sa fie votati pe veci conducatorii Romaniei noastre, singura lor limitare fiind faptul ca nu vor putea ei trai vesnic asa cum ar putea sa conduca vesnic bine si frumos.
Iata dovezile, care au fost prezentate de sfanta conducere de dreapta:
"Noi am preluat o situație fiscală dezastruoasă. Asta a făcut ca România să intre in procedura de deficit înaintea pandemiei."
"Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie.
Am spus de la început că nu sunt de acord să mențin nenorocirile făcute de PSD. Pentru a crea spațiu pentru programul nostru de guvernare trebuie să eliminăm aceste nenorociri
Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD
Așteptam de la tov Ciolacu să mă sune să discutăm despre Buget. Tovarășe Ciolacu , când ai timp, dă-mi un telefon!"
Si acum mantuirea: "Trebuie să arătăm investitorilor că suntem un guvern responsabil. Am prezentat cifrele economice. Ele sunt mai bune decât estima oricine."
Aici n-am inteles exact, la care cifre se referea ca sunt mai bune decat estima oricine? Cifrele lasate mostenire de PSD? Ca ale guvernarii lor oricum erau mai proaste decat cele dinainte, ori nu prea merge sa o iei in jos si sa ai cifre mai bune decat isi imagineaza oricine, decat daca esti cu ipocrizia pe la ceruri, mai ales ca s-au vaitat ca au preluat o situatie dezastruoasa, iar ei ce au facut? Au ajuns s-o imbunatateasca prin scadere abrupta?
Ehe, asta da coruptie si ipocrizie, asa ceva n-ai sa mai vezi tovarasa nici macar la PSD-isti!
Domnu ministru (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:38) Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo
si eu am in plan un drum Pamant-Marte.Toti avem planuri dar pana la realizarea lor e cale lunga sau sunt simple utopii.Task forceul este de fapt un mijloc de a controla cum sunt cheltuiti banii.S-a saturat si UE de furaciunile voastre.Voi faceti joc de glezne ca sa puneti mana pe banii UE,in fond nu va pasa de popor.Doar aparatul de represiune este esential,esential pentru voi si camarila.Succesuri!
STOP Indemnizații consilieri locali . E criza! (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 9:42) DomnuTrandafir [utilizator]
1. Concedieri de 50% la bugetari! Sunt : 3187 Primarii, 41 Prefecturi, 41 CJ cu un aparat total de cca 248.000 salariați. Daca doar 100.000 bugetari pleaca acasa economia ar fi de peste 25 miliarde lei. Mai mult: Intre Salariații sunt si Pensionari de 75 ani! Din cei 248000 bugetari în administratia locală cca 40.000 sunt pensionari care sunt in familie sot+sotie ( de cele mai multe ori) si isi actualizeaza an de an pensia. Pensionari de 15 ani dau de lucru la Casele de Pensii cu recalcularea recalcularii! Un Salariat Pensionar la 6 bugetari intr-o Primărie! E o presiune pe bugetul de pensii? Sigur ca este ! Cam cat a specialilor! Si de aici din recalculari ar fi cam 1 miliard lei care e din bugetul statului pana la urma. Si daca pleaca puturosii o sa le observa lipsa cineva? Niciodata! 2. La plăți bugetare intra si indemnizatia Marilor Consilieri Locali. 41466 capete luminate! Va imaginați ca sunt cca 50000 de români care nu fac nimic si trăiesc din pomana! Consilieri, primari, parlamentari, prefecți! Sa se suspende plata acestei indemnizatii a consilierilor locali in acest an. Pot face voluntar treaba pentru care acum încasează sume grase. Necuvenite si imorale! Astfel economia ar fi de cca 19 miliarde lei. Total 45 miliarde lei bani pentru autostrazi!
Sau pentru digitalizare!
Desfiintam Consiliile Judetene si facem un Oficiu Virtual Judetean. Cu 8 sau10 oameni! Restul de 100 sau 150 pot trage pe dreapta! Desfiintam Prefecturi , comune, Direcții de Frecat Menta in Judet si creem Oficii Virtuale cu 5 sau 6 salariați! Digitalizam Romania!
Nici nu cred ca Bugetul are proiecte de digitalizare! Macar un proiect pilot sa digitalizam comunele!
Sa nu mai avem 30 de salariați in Primaria Rurală cu sate muribunde ci sa avem un Oficiu Virtual Comunal cu 3 oameni! Nu armata de slugi a Primarului!
Nu se justifica o asemenea risipa de bani ca 30 de oameni sa se invarta unul după altul ca sa faca Nimic!
Proiect pilot de digitalizare a Primăriilor comunale!
Solutii sunt (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:12) persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir
trebuie sa le si aplice cineva.Asta e mai greu.Si da,e plin de pensionari angajati la stat.Ai ramane uimit daca ai afla in ce sfere de activitate sunt angajati pensionari.Si nu,nu e vorba numai de administratie locala sau centrala.Va las pe voi sa ghiciti.
Se port comasa comune și județe (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:59) jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir
E clar că nu e nevoie de primar, vice și 9 consilieri la câteva sute de locuitori. Dar se pot comasa și alte funcții. Și județele au cam aceeasi organigrama deși e foarte posibil sa fie destul de diferite. Oricum ele trebuie sa se organizeze pe regiuni. Degeaba repari un drum dacă nu duce nicăieri, sau faci un aeroport care poate deservi și județul limitrof etc.
Descentralizare nu Centralizare (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 17:42) cristian.l [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir
Sunt de acord partial cu tine. Desfiintarea Consiliilor judeteni si prefecturi si realizarea unor 8 Regiuni care sa permita si o absortie mai buna a fondurilor. Spargerea buboiului de functionari publici din Bucuresti - acolo e mafie sistemica - Metrorex - ati vazut 6.000 de angajati - ministere - avem nevoie de maxim 8 ministere - ce este peste inseamna incompetenta - descentralizati local din atributii si numai trebuie sa tineti la centru o gramada de functionari cu salarii de mii de euro, la local salariile sunt la jumatate ca valoare. Angajati oameni din privat in administratie sa schimbe viziunea cheltuirea banului public asa cum se gestioneaza la privat. Digitalizarea elimina o gramada de joburi !!! Pensiile speciale eliminate si banii orientati in autostrazi. Este cea mai mare lipitoare de supt bani din buget si trebuie eliminata - si mai zic nesimtitii astia ca e o decizie Neconstitutionala. Sa furi banul public e constitutional mai cica magistarti nerusinati. BEliminare sporuri si inlocuirea cu onusuri de performanta in administratie - ai adus un plus de valoare institutie in care lucrez ca urmare a dedidcarii ia de aici - avem si oamnei calificati nu trebuie sa generalizam, din pacata in cea mai mare parte sunt uscaturi cu gandire comunista si au impresia ca daca sunt in functii detin o superioritate sociala.
Abia acum? (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:13) Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui mahnit
Dupa dezastrul din 2020 era clar cam ce (nu) pot. Si ce pot - să fure, sa se bata pentru ciolan, sa trambitzeze fel de fel de promisiuni mincinoase. Sa imprumute tara pentru un secol. Si cam atat.
Probabil... (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:28) Nonidem [utilizator] i-a raspuns lui mahnit
Probabil nu ati crezut niciodata daca atat ati inteles din eforturile acestei echipe care incearca aproape imposibilul: sa asaneze o Romanie in mizerie de toate felurile in cei 30 de ani-la care partial au contribuit si ei.Dar se pare ca realmente aceasta echipa chiar vrea sa faca ceva bun pentru Tara.
Te rugăm să ne înveți și pe noi cei numiți *populimea* ,cum să facem atacuri speculative pe leul românesc jigărit.Ai marcat o premieră mondială ca după atacul asupra leului executat în 2008 ,să ajungi PM.
tintele neatinse (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 13:52) ..13 [utilizator]
Se pot datora si unor conditii care nu sunt in controlul guvernului. - Aici Citu nu a raspuns prea bine.
In ceea ce priveste profesionistii ma bucur ca avem asa de buni guvernanti dar sa vedem mai departe. Unii obosesc mai usor si poate nu vor tine pasul, altii mai greu.
Bine spus, dar... (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:00) Uncetateanoarecare [utilizator]
Ce spui, suna bine! Sa vedem daca avem si un happy end. Dar atata vreme cat nu loviti financiar acolo unde trebuie...a se vedea pensiile speciale (dar asta cred ca e deja o chestie perimata pentru ca tu insuti ai spus ca promisiunile electorale nu au treaba cu realitatea...deci o scoatem din agenda pentru ca suparam pe cine nu trebuie si dupa aia luam bataita la poponel...de la tov. Ciolacu, desigur, pentru ca inca are control la nivelul respectiv. Apoi trecem la institutiile dezorganizate si cu personal neeficient/neproductiv...dar ce ne facem cu mimozele/amantele lui X si Y care trebuie totusi sa ocupe niste locuri caldute pentru ca "iubi" nu poate sa munceasca la restaurant si sufera...vorbe multe, rezultate putin vizibile pe moment. Traim, inca, cu speranta...pentru ca pe vremuri nu era mai bine si, cu siguranta, nu ar fi fost mai bine in acest moment daca nu ar fi aparut schimbarea. Go for it, Mr. Citu...vedem noi ce iese!
Lol (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:13) HP [utilizator]
Dreapta criminala ca de obicei. Cand spune "reforme", vrea sa spuna "taieri".
Absolut nicio mentiune catre ce e esential, si anume poporul roman.
Nicio mentiune despre romani, despre veniturile lor, despre imbunatatirea nivelului de trai.
Pe liberali nu ii intereseaza aceste lucruri, ei sunt aserviti companiilor straine si mediului privat.
Intre timp, 2 milioane de romani se tarasc de la o luna la asta cu 13 milioane pe luna, iar pensionarii chiar cu mai putin, cu pensii de mizerie de 1000 de lei.
desfiintam cresterea procentuala la sal si pensie (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:24) credinciosul [utilizator] i-a raspuns lui HP
ca oameni sunt si cei ce au pensie de 1000 lei si plesnitarii cu peste 5000 lei luati de la 50 ani! a crescut painea si curentul,200 lei si la sarac si la special,ca tat ce e la privat e esential(ca daca nu ar fi,nimeni nu ar da bani aiurea) iar la stat jumate sunt neesentiali,dar primesc cat 3 de la privat,si de unde? dor din cei ...7% deficit din pib,intr-un singur an! asta e subminarea economiei nationale,nu ce a facut Ceausecu,de tot vindem de 31 de ani si tot mai avem de vandut niste perle,pt ca sa tinem plosnitarii ,aici includ si multi profesori care isi fac execrabil meseria,pe langa faptul ca predau ceva neactual si nefolositor si nu se upgradeaza!
dreapta?! (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 16:12) atc [utilizator] i-a raspuns lui HP
Acu, si tu! Pai cine le umple buzunarele? Poporul roman sau comp. straine? O sa vedem la privatizarea comp. romanesti PROFITABILE, cat ia Ro., si cat catu si gasca de borfasi din jur!
Prezentare... (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:23) Nonidem [utilizator]
Prezentare la obiect, raspunsuri directe la toate intrebarile care depindeau de el.Este bun in domeniu,are curaj si personalitate si mai cu viziune decat se asteptau multi dintre oamenii politici si comentatorii de serviciu!Imi inchipui ce manie proletara, ce plansete pe umerii poporului se vor declansa la TV cunoscute ca mari maestri in manipulare si rastalmacire!
Clientela... (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 14:49) prompt [utilizator]
...psd-ului infiltrata si imbuibata in toata administratia tarii a inceput sa se teama de reformele acestui guvern si de pierderea privilegiilor. Asta pare sa nu fie rau deloc.
Distrugatorul partidului PSD (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 18:55) cristian.l [utilizator] i-a raspuns lui tudorr
In sfarsit un erou national care si-a luat inima in dinti sa-si distruga propriul partid ca la ce face este in linie dreapta. Iti multumim dl. Ciolacu si SUCCES-uri .....
Citu nu mai ii baga in sema pe intelopi, ce poti d (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:17) hopsinoi [utilizator]
iscuta cu un Ciolanu PSD? Poate ai treba sa reduci cosuturile cu bugetarii, sa desfintati orice tip de pensie fara contributivitate (sa oopriti furul prin pensii seciale/de servicu). Da ce Romaina e in Africa!
Catu (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 16:25) atc [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi
Chiar daca Catu ( sic) te stimuleaza cand vorbeste, totusi cred ca tu ai o alta treaba pana la guvernarea Romaniei; cu limba aia de nu-i din Africa: romaina! mai incearca: sema, intelopi, cosuturile,desfintati, oopriti, furul, seciale si, "pour la bon bouche": Romaina. Par a fi mai multe greseli decat cuvinte, zau asa!
Guvernul PNL-USR dezbina Romania ! (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:46) mike123 [utilizator]
Majoritatea oamenilor din guvernul PNL-USR sint "formati" (citeste: scoliti, corupti si indoctrinati!) afara si nu vor binele romanilor! Guvernul actual promoveaza doar interesele celor care i-au "pregatit" si conduc tara pe baza principiului "divide et impera"..... "dezbinina si conduce", iar noi romanii sintem usor de manipulat si de dezbinat...din pacate!
Si-au dat arama pe fata, dragi tovarasi (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 15:50) Coco Whistle [utilizator]
Stim ca aparentele inseala. Nu vedem nimic concret ptr tara voi tot la fel va comportati, tovaraseste intre premianti. Cind o sa vedem masuri luate la cum trebuie facut ca sa serviti cetateanul o sa stim.. pina una alta ma intreb cum de oameni fara familie, fara copii (cu putine exceptii) ajung presedinti, prim ministri, etc. ei insasi nu au demonstrat ca pot sa-si organizeze viata dar vor sa conduca destinele noastre.....
Perfect ! (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 16:34) Akylas [utilizator]
Bravo premierului ! Nu-mi aduc aminte sa fi venit vreo data analfabeta de la Videle, dupa o vizita la Bruxelles, si sa informeze populatia despre ce s-a discutat acolo. In cel mai bun caz, citea de pe hartie (cu greu) un comunicat laconic si mincinos.
Ha? (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 17:44) Gigi Kent [utilizator]
Ce inseamna "administrare fiscala"? Am citit / audiat prostia de declaratie si, daca inainte ma gandeam ca poate e vorba despre cresterea gradului de colectare de la 27% pana la nivelul mediu UE de 40-41%, apoi am vazut ca nu zice nimic si m-am dus sa ma culc la loc ... Smecherii (cu optimizarile fiscale) si hotii (cu evaziunea fiscala) nu trebuie deranjati sub nici o forma.
801.813 bugetari in administratia centrala (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 19:07) cristian.l [utilizator]
Din care: - 45.700 amante - 5.000 amanti - 95.437 cumnate - 4.952 cumnati - 27.850 nasi/nase - 86.501 fini/fine - 42.500 cuscre, a nu se confunda cu amanetele - 10 soacre - 25.432 socrii - .56.423prieteni/prietene
si lista continua
Raportul ditre bugetarii dn Bucuresti si cel la nivel local e enorm - deci stiti unde trebuie sa restructurati!
Din numărul total de bugetari de la finele anului trecut, 801.813 erau angajaţi în administraţia publică centrală, din care 595.722 în instituţii finanţate integral din bugetul de stat. Jumătate dintre aceştia, respectiv 289.377 persoane lucrează în învăţământ, în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar 126.481 în Ministerul de Interne.
Ministerul Apărării are 73.805 de angajaţi pe statele de plată, Ministerul de Finanţe 24.677, iar Ministerul Sănătăţii 18.216 de angajaţi.
Pe lângă salariaţii din administraţia centrală, alte 447.811 persoane lucrează în administraţia locală, din care 274.945 în autorităţi executive locale.
punctaj (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 20:11) Stelistu [utilizator]
Urmasii securistilor comunisti cu pensii uriase, nu-i preocupa cei aproape 2 milioane de pensionari cu pensie sub 1.000 lei, ci e mai benefic de a fi promotorul STATULUI PARALEL inventat de Petrov. Impostura maxima ! Pensionari treziti-va, altfel veti ramane ( cei care vor trai) cu pensia actuala pana in anul 2024 !?! La un deficit bugetar de 7,2% din PIB pe 2021 sa afirmi cu nonsalanta ca nu sunt bani pentru majorarea punctului de pensie este stupid, ridicol si penibil. Sa spui ca pentru recalcularea pensiilor ( ce fel de recalculare nu se stie !?!) sunt necesare 18 luni, rade si un elev de clasa a VIII-a si tu esti ditamai ministru al muncii. Eu mi-am calculat punctajul la pensie pentru 40 de ani de munca ( 480 de luni) in cateva ore in EXCEL si am avut grupe de munca diferentiate. Iar cu un soft specializat sa faci asemenea afirmatie este penibil si ridicol. Nu inteleg cum asemenea specimene ajung in functii importante cu studii in RUSIA. Da, dar avem si ministru fara studii superioare !?!
Din pacate s-a luat dupa D-l Presedinte (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 20:35) Ochiana [utilizator]
cu obsesia asta pentru PSD. Sau presa nu a retinut nimic altceva din tot discursul lui decat trimiterea la "tovarasul Ciolacu"...
Ar fi pacat sa intre si acest prim ministru ca si d-l Presedinte de altfel in rafuiala inutila a declaratiilor cu cei de la PSD. Sa-si vada fiecare de treaba, fara declaratii pe care presa atat asteapta sa le inflameze si lucurile vor incepe sa dea roade.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
Astea sunt informatiile esentiale, in rest totul este insignifiant.
Iata dovezile, care au fost prezentate de sfanta conducere de dreapta:
"Noi am preluat o situație fiscală dezastruoasă. Asta a făcut ca România să intre in procedura de deficit înaintea pandemiei."
"Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie.
Am spus de la început că nu sunt de acord să mențin nenorocirile făcute de PSD. Pentru a crea spațiu pentru programul nostru de guvernare trebuie să eliminăm aceste nenorociri
Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD
Așteptam de la tov Ciolacu să mă sune să discutăm despre Buget. Tovarășe Ciolacu , când ai timp, dă-mi un telefon!"
Si acum mantuirea:
"Trebuie să arătăm investitorilor că suntem un guvern responsabil. Am prezentat cifrele economice. Ele sunt mai bune decât estima oricine."
Aici n-am inteles exact, la care cifre se referea ca sunt mai bune decat estima oricine? Cifrele lasate mostenire de PSD? Ca ale guvernarii lor oricum erau mai proaste decat cele dinainte, ori nu prea merge sa o iei in jos si sa ai cifre mai bune decat isi imagineaza oricine, decat daca esti cu ipocrizia pe la ceruri, mai ales ca s-au vaitat ca au preluat o situatie dezastruoasa, iar ei ce au facut? Au ajuns s-o imbunatateasca prin scadere abrupta?
Ehe, asta da coruptie si ipocrizie, asa ceva n-ai sa mai vezi tovarasa nici macar la PSD-isti!
Poate-l intrebi si tu pe Citu daca nu este cumva comunist si-l iei un pic de urechi cu ipocrizia fatisa pe care o tot afiseaza prin public.
Dar lasa-l asa pana la urma, ca-i sta bine printre comunisti, no problem, va fi votat in continuare de comunistii deghizati in democrati.
Concedieri de 50% la bugetari!
Sunt :
3187 Primarii,
41 Prefecturi,
41 CJ cu un aparat total de cca 248.000 salariați.
Daca doar 100.000 bugetari pleaca acasa economia ar fi de peste 25 miliarde lei.
Mai mult:
Intre Salariații sunt si Pensionari de 75 ani!
Din cei 248000 bugetari în administratia locală cca 40.000 sunt pensionari care sunt in familie sot+sotie ( de cele mai multe ori) si isi actualizeaza an de an pensia.
Pensionari de 15 ani dau de lucru la Casele de Pensii cu recalcularea recalcularii!
Un Salariat Pensionar la 6 bugetari intr-o Primărie!
E o presiune pe bugetul de pensii?
Sigur ca este !
Cam cat a specialilor!
Si de aici din recalculari ar fi cam 1 miliard lei care e din bugetul statului pana la urma.
Si daca pleaca puturosii o sa le observa lipsa cineva?
Niciodata!
2.
La plăți bugetare intra si indemnizatia Marilor Consilieri Locali.
41466 capete luminate!
Va imaginați ca sunt cca 50000 de români care nu fac nimic si trăiesc din pomana!
Consilieri, primari, parlamentari, prefecți!
Sa se suspende plata acestei indemnizatii a consilierilor locali in acest an.
Pot face voluntar treaba pentru care acum încasează sume grase.
Necuvenite si imorale!
Astfel economia ar fi de cca 19 miliarde lei.
Total 45 miliarde lei bani pentru autostrazi!
Sau pentru digitalizare!
Desfiintam Consiliile Judetene si facem un Oficiu Virtual Judetean.
Cu 8 sau10 oameni!
Restul de 100 sau 150 pot trage pe dreapta!
Desfiintam Prefecturi , comune, Direcții de Frecat Menta in Judet si creem Oficii Virtuale cu 5 sau 6 salariați!
Digitalizam Romania!
Nici nu cred ca Bugetul are proiecte de digitalizare!
Macar un proiect pilot sa digitalizam comunele!
Sa nu mai avem 30 de salariați in Primaria Rurală cu sate muribunde ci sa avem un Oficiu Virtual Comunal cu 3 oameni!
Nu armata de slugi a Primarului!
Nu se justifica o asemenea risipa de bani ca 30 de oameni sa se invarta unul după altul ca sa faca Nimic!
Proiect pilot de digitalizare a Primăriilor comunale!
Și județele au cam aceeasi organigrama deși e foarte posibil sa fie destul de diferite. Oricum ele trebuie sa se organizeze pe regiuni. Degeaba repari un drum dacă nu duce nicăieri, sau faci un aeroport care poate deservi și județul limitrof etc.
Spargerea buboiului de functionari publici din Bucuresti - acolo e mafie sistemica - Metrorex - ati vazut 6.000 de angajati - ministere - avem nevoie de maxim 8 ministere - ce este peste inseamna incompetenta - descentralizati local din atributii si numai trebuie sa tineti la centru o gramada de functionari cu salarii de mii de euro, la local salariile sunt la jumatate ca valoare.
Angajati oameni din privat in administratie sa schimbe viziunea cheltuirea banului public asa cum se gestioneaza la privat.
Digitalizarea elimina o gramada de joburi !!!
Pensiile speciale eliminate si banii orientati in autostrazi. Este cea mai mare lipitoare de supt bani din buget si trebuie eliminata - si mai zic nesimtitii astia ca e o decizie Neconstitutionala. Sa furi banul public e constitutional mai cica magistarti nerusinati.
BEliminare sporuri si inlocuirea cu onusuri de performanta in administratie - ai adus un plus de valoare institutie in care lucrez ca urmare a dedidcarii ia de aici - avem si oamnei calificati nu trebuie sa generalizam, din pacata in cea mai mare parte sunt uscaturi cu gandire comunista si au impresia ca daca sunt in functii detin o superioritate sociala.
Sau crezi ca PNL -ul a declansat criza sanitara urmata de cea economica in intrega lume?
leul românesc jigărit.Ai marcat o premieră mondială
ca după atacul asupra leului executat în 2008 ,să
ajungi PM.
crestere economica bazata pe deficit. a uitat sa explice ce inseamna asta.
face reforme... dar a uitat sa detalieze.
ma rog... "greaua mostenire". de 30 de ani toti pun aceeasi placa.
nu-i bai tovarasi... in 10 ani maxim si Romania va ajunge in situatia Greciei sau Italiei. aka falita.
In ceea ce priveste profesionistii ma bucur ca avem asa de buni guvernanti dar sa vedem mai departe. Unii obosesc mai usor si poate nu vor tine pasul, altii mai greu.
Vom vedea.
Succes mai departe!
are dreptate, nu-i usor sa nu te atingi de pensiile speciale, e nevoie de curaj sa-i sfidezi pe toti ceilalti pensionari
Absolut nicio mentiune catre ce e esential, si anume poporul roman.
Nicio mentiune despre romani, despre veniturile lor, despre imbunatatirea nivelului de trai.
Pe liberali nu ii intereseaza aceste lucruri, ei sunt aserviti companiilor straine si mediului privat.
Intre timp, 2 milioane de romani se tarasc de la o luna la asta cu 13 milioane pe luna, iar pensionarii chiar cu mai putin, cu pensii de mizerie de 1000 de lei.
ciorditu' e bun. munca e grea..... pur romanesc, nu-i asa?
:))
a crescut painea si curentul,200 lei si la sarac si la special,ca tat ce e la privat e esential(ca daca nu ar fi,nimeni nu ar da bani aiurea) iar la stat jumate sunt neesentiali,dar primesc cat 3 de la privat,si de unde?
dor din cei ...7% deficit din pib,intr-un singur an!
asta e subminarea economiei nationale,nu ce a facut Ceausecu,de tot vindem de 31 de ani si tot mai avem de vandut niste perle,pt ca sa tinem plosnitarii ,aici includ si multi profesori care isi fac execrabil meseria,pe langa faptul ca predau ceva neactual si nefolositor si nu se upgradeaza!
Guvernul actual promoveaza doar interesele celor care i-au "pregatit" si conduc tara pe baza principiului "divide et impera"..... "dezbinina si conduce", iar noi romanii sintem usor de manipulat si de dezbinat...din pacate!
Nu-mi aduc aminte sa fi venit vreo data analfabeta de la Videle, dupa o vizita la Bruxelles, si sa informeze populatia despre ce s-a discutat acolo. In cel mai bun caz, citea de pe hartie (cu greu) un comunicat laconic si mincinos.
- 45.700 amante
- 5.000 amanti
- 95.437 cumnate
- 4.952 cumnati
- 27.850 nasi/nase
- 86.501 fini/fine
- 42.500 cuscre, a nu se confunda cu amanetele
- 10 soacre
- 25.432 socrii
- .56.423prieteni/prietene
si lista continua
Raportul ditre bugetarii dn Bucuresti si cel la nivel local e enorm - deci stiti unde trebuie sa restructurati!
Din numărul total de bugetari de la finele anului trecut, 801.813 erau angajaţi în administraţia publică centrală, din care 595.722 în instituţii finanţate integral din bugetul de stat. Jumătate dintre aceştia, respectiv 289.377 persoane lucrează în învăţământ, în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar 126.481 în Ministerul de Interne.
Ministerul Apărării are 73.805 de angajaţi pe statele de plată, Ministerul de Finanţe 24.677, iar Ministerul Sănătăţii 18.216 de angajaţi.
Pe lângă salariaţii din administraţia centrală, alte 447.811 persoane lucrează în administraţia locală, din care 274.945 în autorităţi executive locale.
Sau presa nu a retinut nimic altceva din tot discursul lui decat trimiterea la "tovarasul Ciolacu"...
Ar fi pacat sa intre si acest prim ministru ca si d-l Presedinte de altfel in rafuiala inutila a declaratiilor cu cei de la PSD.
Sa-si vada fiecare de treaba, fara declaratii pe care presa atat asteapta sa le inflameze si lucurile vor incepe sa dea roade.