Este "posibil" ca în cursul acestui an să "plece" angajaţi din sistemul bugetar, a spus vicepremierul Dan Barna la Digi24. El a explicat că Executivul a cerut companiilor de stat "planuri de reformă explicită" şi că acestea pot avea drept consecinţă şi reorganizarea unor activităţi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Reforma administrativă este în programul de guvernare şi este unul dintre obiectivele de policy şi ale acestui an şi ale anilor care urmează. La nivelul acestui buget primul pas a fost acela de îngheţa, de a păstra salariile la nivelul anului trecut tocmai din raţionamentul că trebuie să păstrăm un deficit de 7,2, nu ne permite o creştere de salarii”, a declarat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24, potrivit

News.ro.

El a precizat că Guvernul a cerut "planuri de reformă explicită” de la companiile publice şi de aceea în aceste cazuri nu au fost majorate bugetele.

Întrebat dacă vor pleca bugetari din sistem, viceprim-ministrul a răspuns: "Posibil să se întâmple lucrul acesta”. El a adăugat că planurile de reformă care au fost cerute la unele companii de stat pot presupune şi reorganizarea activităţii, drept consecinţă a optimizării activităţii acestora.