Şeful societăţii de termoficare din Timişoara, Bogdan Nanu, numit în funcţie de primarul Dominic Fritz în urmă cu două săptămâni, a demisionat după ce presa a dezvăluit că a fost condamnat penal. Primarul Dominic Fritz a afirmat, vineri, că greşelile pe care Nanu le-a făcut în urmă cu 20 de ani ”au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o”.

  • ”În această dimineaţă am avut o întâlnire cu Bogdan Nanu care m-a informat că şi-a prezentat demisia din funcţia de director general interimar Colterm. L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situaţia incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestaţia lui profesională în ultimele luni a fost ireproşabilă.
  • A venit cu soluţii atunci când căldura în oraş era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-şi plătească facturile. A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvenţă şi faliment. A reuşit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulţumesc pentru asta”, a declarat Dominic Fritz, vineri, într-o conferință de presă.

Primarul spune că a aflat despre condamnarea lui Nanu din presă.

”Am aflat, cu aceeaşi consternare ca şi voi, din presă, de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greşelile lui şi a învăţat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist şi de bună credinţă este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conştient de asta”, a mai afirmat Fritz.

Bogdan Nanu a ajuns în Colterm pe un post de consilier al directorului, la finele anului trecut, scrie tion.ro. În scurt timp a fost numit director adjunct de către Consiliul de administrație al societății, iar de la 1 februarie a fost anunțat ca noul director general.

La scurt timp a ieșit la iveală o condamnare penală a lui Bogdan Nanu, de acum 20 de ani. Potrivit renașterea.ro, noul director Colterm a folosit în interes personal banii unei firme pe care o administra. Din contabilitate lipseau peste 450.000 de lei. Se întâmpla în 2001, când Bogdan Nanu era la început de carieră. Câțiva ani mai târziu, în 2004, Nanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată și termen de încercare de doi ani și șase luni.