Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la școala generală din localitatea Poienești, județul Vaslui. În momentul izbucnirii flăcărilor, orele de curs nu erau începute.

ScreenshotFoto: Hotnews

UPDATE 9.08: Prefectul Mircea Gologan a precizat, într-o intervenție la digi24, că incendiul a fost aproape stins și nimeni nu a fost rănit, iar mare parte din documente, mobilier și aparatură electrică (computere etc) au fost salvate.

El a precizat că școala a fost modernizată în 2015. Prefectul a mai spus că se va trece, cel mai probabil, la scenariul școlii online.

---

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul s-a produs în camera centralei termice a școlii și s-a extins la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați.

”Nu sunt persoane surprinse în interior, activitatea didactică nu era începută”, au anunțat pompierii, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului vremeanoua.ro, în momentul izbucnirii incendiului doar o parte din cadrele didactice se aflau la școală. Acestea au încercat să salveze cataloagele și alte documente însă au fost evacuate când acoperișul a început să cadă, mistuit de flăcări.

Copiii care aveau ore de dimineață au fost întorși din drum și trimiși acasă. Clădirea, construită recent din fonduri europene, nu avea autorizație de funcționare privind securitatea la incendii.

La fața locului intervin patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor. Intervenția pompierilor din Vaslui este în desfășurare.