​Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a oferit o explicație neverosimilă după ce o polițistă a fost filmată în timp ce îi comunica indicații prin megafon colegului care spăla autospeciala, la 01.00 noaptea, la o spălătorie din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, scrie publicația locală StiriSuceava.net

Spalatorie SuceavaFoto: Captura YouTube

Conform IPJ Suceava, polițista le-a povestit șefilor că ar fi pornit stația din greșeală în timp ce ștergea bordul cu o lavetă, acesta fiind motivul pentru care discuția cu colegul din exteriorul mașinii ar fi fost captată și transmisă de megafon.

„În noaptea de 09/10.02.2021, în jurul orei 01.00 echipajul aflat în serviciu a procedat la toaletarea și spălarea autospecialei având în vedere faptul că materialele antiderapante dispersate pe carosabil și zăpada topită au dus la imposibilitatea folosirii autospecialei în condiții optime. Polițiștii au plătit activitatea la automatul bancar respectiv, un agent spălând autospeciala la exterior, iar colega agent toaletând interiorul. Din discuțiile purtate cu colega agent a rezultat faptul că din eroare a acționat pentru cca. 2-3 minute stația audio a autospecialei în momentul în care a încercat să șteargă cu o lavetă aparatura de bord, discuția cu colegul aflat la exterior fiind astfel captată de sistemul acustic. În cele aproximativ două minute cât sistemul acustic a fost deschis agenții nu au folosit expresii sau cuvinte triviale sau care sa aducă atingerii onoarei și probității de polițist”, a transmis IPJ Suceava.

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.00, liniștea locatarilor din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost tulburată de vocea unei polițiste care se auzea din megafonul autospecialei de serviciu în timp ce îi dădea indicații colegului despre cum să spele mașina.