Premierul Florin Cîţu a declarat că, din datele „la rece”, inginerul de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad care a semnalat angajarea unei tinere fără experienţă la instituţia respectivă nu a fost dat afară, ci postul său a fost desfiinţat anul trecut, prin reorganizare, iar acesta a refuzat un alt post care i s-a propus.

Florin CituFoto: Guvern

„Înţeleg că a fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul respectiv, nu ştiu cum a fost făcută, dar vă spun datele la rece, a fost o reorganizare, postul respectiv a fost desfiinţat, anul trecut, în noiembrie. I s-a oferit alt post, nu l-a acceptat. Am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluţie în discuţiile cu domnul respectiv. Dar acesta a fost. Nu a plecat, nu a fost acum dat afară, deci nu a fost o decizie luată acum şi această informaţie pe care aş vrea să o corectez în spaţiul public. Nu a luat nimeni decizia de a-l concedia pe domnul respectiv în acest moment. Decizia a fost luată anul trecut, prin reorganizare, i s-a oferit un post şi a refuzat postul şi acum a ajuns la final în această perioadă când putea să opteze pentru alt post. Atât. Dar domnul Tanczos Barna este în legătură şi vom afla mai multe în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul a adăugat că ancheta pe care dispus-o Corpul de control la Apele Române va continua.

„Nu mă opresc aici. Am spus foarte clar, în acest mandat oprim nepotismul, oprim aceste conflicte de interese, dar nu le putem face peste noapte. Cum ne este semnalat un caz, aţi văzut că reacţionez imediat şi vom avea informaţia şi vor urma şi măsuri”, a spus Cîţu.