Spălătoria a fost amendată anterior tocmai pentru zgomot ridicat în timpul nopții.

Spalatorie SuceavaFoto: Captura YouTube

Sucevenii care locuiesc în zona Gheorghe Doja din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava au fost treziți în noaptea de marți spre miercuri, la ora 01.00, de un megafon din care se auzea o voce puternică de femeie. Oamenii au avut surpriza să descopere că este vorba despre megafonul unei mașini de poliție aflată în incinta unei splătorii auto. Spălătoria are regim self-wash și program de funcționare non-stop, relatează ȘtiriSuceava.net.

În imagini se poate observa cum unul dintre polițiști stropește autospeciala de poliție cu jetul de apă. Între timp, colega de patrulă, aflată în autospecială, îi dă diverse indicații prin megafon: „Mai ai mult de dat acolo?”, „Parbriz!”, „Mochetele, mochetele!”, „Ai scăpat-o jos!”.

Potrivit portalului ȘtiriSuceava.net, spălătoria non-stop de pe Gheorghe Doja a fost reclamată de mai multe ori de sucevenii care locuiesc în blocurile din vecinătate din cauza nivelului ridicat de zgomot produs de spălarea mașinilor în timpul nopții.

După jumătate de an de sesizări și petiții către Primărie, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică, în zonă au fost făcute măsurători și au rezultat valori între 57,5 și 74,4 decibeli, depășind limita maximă legală de 45 dB(A) pentru măsurătorile efectuate în exteriorul locuințelor.

DSP Suceava a sancționat societatea comercială cu amendă de 10.000 de lei și a impus firmei să reducă nivelul zgomotului, fie prin reducerea programului de funcționare, fie prin amplasarea unui gard din panouri fonoabsorbante sau prin oricare altă metodă care poate reduce zgomotul, relatează ȘtiriSuceava.net.