România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la minus 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute, însă Sistemul Energetic Naţional este pregătit pentru această perioadă, informează Ministerul Energiei, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Miercuri, 10 februarie, s-a organizat şedinţa Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileţ. La şedinţă au participat cei mai importanţi actori ai sectorului energetic care menţin în funcţiune Sistemul Energetic Naţional şi asigură furnizarea continuă şi în siguranţă”, se arată în comunicat.

”Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de şapte-opt zile, România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la - 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la -8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui şoc termic. Toţi actorii esenţiali care asigură funcţionarea Sistemului Energetic Naţional au precizat că sunt pregătiţi pentru perioada care urmează", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Complexul Energetic Oltenia va funcţiona normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziţie un grup de producţie de energie electrică de la Turceni.