Cine este procurorul care vrea renumărarea voturilor de la Sectorul 1 și în ce context apare solicitarea Secției speciale/ Efecte? Șeful AEP: Nu se mai poate decide anularea alegerilor de către nimeni

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2021, 12:21 Actualitate | Esenţial


Saci voturi sector 1
Foto: Captura Antena 3
Controversata Secție de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) este la un pas de desființare, iar în acest context este reaprins scandalul privind presupuse fraude la vot la alegerile locale pentru primăria Sectorului 1. Mai exact, procurorul de la Secția specială care instrumenează acest dosar deschis în urma plângerii fostului primar PSD Daniel Tudorache a cerut Poliției să renumere buletinele de vot. Dincolo de competența discutabilă a SIIJ pe acest dosar, apare întrebarea ce consecințe pot fi privind rezultatul alegerilor? Niciuna. Nu există niciun cadru legal pentru a se decide la acest moment anularea alegerilor, indiferent care va fi cursul anchetei penale, a explicat pentru HotNews.ro șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Context - Secția Specială, la un pas de desființare

Demersul procurorului vine în contextul în care joi plenul CSM are pe masă proiectul de desființare a controversatei Secții de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, obiectiv asumat prin programul de guvernare.

Actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, declara, încă de la învestire, că ar vrea ca proiectul să fie adoptat de Parlament cel târziu la sfârșitul lunii martie. Proiectul aflat la votul CSM este cel făcut în mandatul lui Cătălin Predoiu, din care au fost eliminate articolele care se refereau la "super-imunităţile" judecătorilor şi procurorilor. În proiectul de lege inițial era prevăzut ca începerea urmăririi penale a magistraților să fie condiționată de avizul procurorului general, iar procurorii și judecătorii să fie trimiși în judecată doar cu avizul secțiilor din CSM, aceste prevederi fiind eliminate prin proiectul actual.

Tot joi, Consiliul Superior al Magistraturii are pe agendă și discutarea raportului de activitate a SIIJ pe 2020. Pe scurt, tot anul trecut, Secția a reușit să trimită în instanță doar 2 dosare, iar în 550 a fost dată soluție de clasare. Au rămas pe rol peste 5.900 de dosare. SIIJ aduce printre argumente pentru slaba activitate personalul insuficient (doar 7 procurori, pe o schemă de 15), pandemia de COVID și atacurile din partea unor politicieni. De menționat că și în 2019 SIIJ a trimis în judecată tot 2 dosare, cu 3 inculpați, unul dintre ele vizându-i pe foștii procurori de la DNA Ploiești Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Reamintim că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost înființată în cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție și a devenit operațională în 23 octombrie 2017. Inființarea SIIJ a fost criticată inclusiv de către organismele europene. Comisia Europeană arăta în ultimul raport MCV că funcționarea Secției speciale a confirmat temerile exprimate atât în România, cât și pe plan extern că ar putea fi utilizată ca instrument de presiune politică. De asemenea, au existat mai multe situații în care Secția specială a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale într-un mod care ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea sa, arătau experții CE. Un exemplu îl constituie deschiderea unui dosar penal împotriva fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, în perioada în care aceasta candida pentru funcția de procuror-șef european.

Cum a pornit dosarul "fraudă la vot" la Sectorul 1

Dosarul a fost deschis de SIIJ după ce Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, și PSD au depus o plângere penală la această secție, în 2 octombrie 2019, acuzând fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie.

PSD a reclamat fapte penale care ar fi fost comise de către preşedintele USR, Dan Barna, Andrei Nicolaescu - membru USR şi de către Nicolae Sprîncu - procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1.

PSD a invocat atunci imagini difuzate de Antena 3 în care apăreau mai multe persoane care ar fi umblat la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului Electoral de Sector (BES). A fost argumentul invocat pentru a cere și renumărarea voturilor. Persoana care apărea în imagini căutând printre saci făcea parte din personalul tehnic auxiliar al BES 1 şi lucra în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispoziţii din Legea 115 din 2015, răspundea atunci BES.

La SIIJ au fost făcute audieri încă de la depunerea plângerii, printre cei chemați de procurori fiind Daniel Tudorache şi cele două protestatare promovate intens de Antena 3, Oana Lovin, "protestatara cu sparanghelul", și Codruța Cerva.

După patru luni

La patru luni de la deschiderea dosarului, timp în care fostul primar PSD Daniel Tudorache a fost inculpat de DNA într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, SIIJ readuce în atenție acest caz.

Dosarul în care PSD a reclamat fraudele la vot este instrumentat de către procurorul Sorin Iaşinovschi și este începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit unei ordonanţe întocmite de procurorul Sorin Iaşinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare şi complementare utilizate la secţiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1, scrie Agerpres.

De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate şi nule de la cele 166 secţii de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci aflaţi în custodia Tribunalului Bucureşti. Deocamdată, această operaţiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că nu are o încăpere pentru a depozita un număr atât de mare de saci.

Procurorul de la SIIJ spune că, pentru continuarea cercetărilor, se impun următoarele activităţi de cercetare penală:
 • Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secţii de votare;
 • Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secţii de vot şi confruntarea rezultatelor cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti (cât şi a votanţilor înscrişi pe listele suplimentare), care şi-au exprimat dreptul la vot;
 • Confruntarea rezultatelor obţinute după numărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării;
 • Predarea sacilor cu buletinele de vot şi listele electorale de la cele 166 de secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.
Procurorul consideră că aceste voturi trebuie renumărate de către Poliţia Capitalei, pentru că SIIJ nu are un spaţiu corespunzător, iar această activitate necesită un mare număr de lucrători de poliţie judiciară şi mijloace, de care Secţia specială nu dispune.

În plus, încăperea unde vor fi păstrate şi numărate voturile trebuie să fie folosită şi ca o "cameră păstrare corpuri delicte".
 • "Având în vedere neconcordanţele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziţii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operaţiunilor descrise mai sus să fie necesar accesul specialiştilor criminalişti care să efectueze constatări tehnico-ştiinţifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării şi de pe listele electorale", se mai arată în ordonanţa procurorului.
Competență discutabilă

Juriști consultați de HotNews.ro spun că faptul că dosarul vizează fraude electorale (falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale) poate justifica în cercetarea penală un astfel de demers al procurorului, de a cere numărarea voturilor, pentru că trebuie verificată situația de fapt.

"Problema ține însă de atragerea competenței. SIIJ și-a atras în mod artificial o competență, pe ideea că cercetează un procuror (Nicolae Sprîncu, procuror la Parchetul Judecătorii Sectorului 1 şi preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului), vrând să forteze o renumărare și eventual să ceară instanței să anuleze rezultul alegerilor. Infracțiunea de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite și calitatea de parlamentar al lui Dan Barna ar fi atras competența DNA, potrivit legii", a afirmat un procuror consultat de HotNews.ro.

Cine este procurorul care instrumentează dosarul

Sorin Iaşinovschi și-a început cariera de procuror după vârsta de 30 de ani, după ce mai bine de 13 ani a fost cadru militar. Procurorul lucrează la SIIJ din octombrie 2018.
 • "Cred că am dobândit flerul de a şti dacă într-o cauză penală există ceva sau este un balon de săpun. Nu am permis niciodată cuiva să facă presiuni să dau o soluţie, am dat soluţia pe care am simţit-o. Am cântărit foarte bine când trebuie administrată o anumită probă. Nu am avut niciodată exces să intru cu bocancii în viaţa privată a cuiva. (...)
 • În momentul în care activitatea DNA a intrat cu bocancii în viaţa magistraţilor, fiecare se cam ferea. Când vedeai câte un magistrat cu cătuşe, nu mai aveai curaj, fiecare se temea”, declara Sorin Iaşinovschi, în fața CSM, la interviul pentru postul de procuror de la SIIJ.
El susținea că înfiinţarea Secţiei speciale este "singura şansă ca imaginea magistraţilor să fie cea reală”, pentru că "în prezent imaginea justiţiei nu este prea bună".

Potrivit CV-ului său, Sorin Iaşinovschi a urmat Școala Militară de Rachete Atiaeriene și Radiolocație, în perioada 1980-1982, iar în perioada 1989 - 1994, Facultatea de Drept - Universitatea București. El și-a trecut în CV și cursuri postuniversitare (1 an) în perioada 2000-2001, Științe penale, specialitatea Criminalistică, cu tema: Investigația infracțiunilor privind accidentele de muncă din domeniul minier.

În perioada 2004-2006, a făcut un masterat la Universitatea Român[ de Științe și Arte Gh. Cristea București, specialitatea Criminalistică, cu tema Rolul și importanța microurmelor în identificarea persoanei.

Pe mai bine de două pagini din CV, procurorul a trecut seminariile și simpozioanele la care a participat.

Din 20 septembrie 1982 și până în mai 1995, a fost cadru militar la Ministerul Apărării. El menționează că în perioada în care a fost militar activ în MApN a funcționat în dispozitiv operativ, considerat grupa I de muncă și a gestionat bunuri materiale, armament, muniție și documente clasificate.

Din mai 1995 și până în iulie 2003, a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, iar în perioada iulie 2003 - noiembrie 2006 a fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava. Din noiembrie 2006 și până în decembrie 2009, a fost procuror la SIICOT Suceava, iar între ianuarie 2010 - septembrie 2014 a fost prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Cîmpulung. Înte octombrie 2014 - aprilie 2017, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Suceava - delegat, șef de secție. Din aprilie 2017 și până în octombrie 2018, a fost procuror la Parchetul Curții de Apel Suceava, iar din 22 octombrie 2018 este procuror la Secția pentru investigarea infracțiunilor în justiție.

Promovări trecute în CV: În 15 mai 1995, a fost numit procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, iar în 1 februarie 2000 a fost promovat în funcția de procuror la Parchetul Tribunalului. În 15 iulie 2003, a fost numit procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, iar în noiembrie 2006 a fost numit procuror la DIICOT Suceava. În noiembrie 2008, a fost promovat la gradul de procuror corespunzător Parchetului instanțței supreme. În ianuarie 2010, a fost numit prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Cîmpulung Moldovenesc.

Efecte?

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a explicat pentru HotNews.ro că nu există niciun cadru legal pentru a se decide la acest moment anularea alegerilor, indiferent care va fi cursul anchetei penale.
 • "La acest moment lucrurile sunt închise, orice decizie ar fi la nivelul cercetării sau urmăririi penale, că ar putea fi trimis cineva în judecată. În acest moment nu se mai poate decide anularea alegerilor de către nimeni. Nu există cadrul legal ca mandatul unui primar care a depus jurământul să înceteze dacă s-ar constata vreo fraudă electorală.
 • Nu există cadru legal prin care să se stabilească încetarea mandatului, dacă s-ar constata ceva în acea anchetă. E închis, publicat procesul-verbal în Monitorul Oficial, instanța a validat mandatul primarului ales, primarul este în funcție. Deci, din punct de vedere legal nu se poate întâmpla nimic", a explicat șeful AEP.
Conform datelor AEP, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


22166 vizualizari

 • +27 (49 voturi)    
  SIIJ e unealta politica a PSD/PNL (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:24)

  emil bobu [utilizator]

  si trebuie sa dispara urgent, pentru binele tarii.
  • +6 (18 voturi)    
   COMPETENŢĂ (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:18)

   ioanbucsa751467216962915 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   aşa se întâmplă când faci legi aiurea privind competenta organelor de urmărire penală
   Ce treaba are??? procurorul de la BEC care a centralizat datele din procesele verbale de la sectii cu ceea ce s-a întâmplat la sectiile de votare şi cum s-au intocmit de către membrii sectiei procesele verbale
   şi uite aşa ajunge un ds de RAHAT la SIIJ
   • +17 (23 voturi)    
    Procurorii politici speciali inventati de PSD (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:53)

    Joe1 [utilizator] i-a raspuns lui ioanbucsa751467216962915

    Asta e rezultatul dezastrului legislativ si juridic creat de PSD. Procurorul asta se crede asa special ca ar intoarce si victoria lui Biden. Mai si decide de capul lui aberatii gen ca voturile se ridica si se dau la Politie.

    A creat PSD acest Frankestein care cica ar fi eliminat abuzurile din Justitie, dar astia se cred deasupra legilor si fac ei cele mai mari abuzuri. De asta e nevoie de echilibru si decizii comune Ministrul-CSM-Presedinte-Societate civila. La fel cum si Avocatul Poporului, CCR, CNA numiti de PSD lucreaza impotriva societatii civile si a romanilor.
    • -12 (18 voturi)    
     well, poate ca nu schimba rezultatul (Miercuri, 10 februarie 2021, 15:54)

     numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Joe1

     Dar poate ca intra la puscarie un primar "ales" pe frauda!
     • -7 (13 voturi)    
      Alertă de gradul 0 (Miercuri, 10 februarie 2021, 16:15)

      Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

      la sediile USR.

      Politrucii contracarează pe toate fronturile mediatice. S-a instaurat panica?
      • +2 (4 voturi)    
       adevarat panica conform bancurilor (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:06)

       jescu [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

       Cand pui politistii sa verifice numaratoarea profesorilor, credeti ca va da acelasi numar la socoteala ? Intrebarea 2, daca numara politistii de 3 ori si de fiecare data da rezultat diferit cum o sa se procedeze ? se ia numarul cel mai mic sau cel mai mare, sau se face media ? :)
   • +5 (5 voturi)    
    Sa zicem urmatoarea situatie: (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:02)

    DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui ioanbucsa751467216962915

    Un procuror descopera ca un deputat a ajuns in Camera prin cumpararea primului loc de pe lista.
    Cu 100000 €.
    Locul.
    Sunt si probe.
    Ce se intampla aici?
    Caz real prezentat prin ziare.
  • +9 (13 voturi)    
   Dispare cand vrea Savonea, PSD si PNL! (Miercuri, 10 februarie 2021, 15:25)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Toti sunt mana in mana, transpartinici, cum au fost timp de 30 de ani de am ajuns in halul in care suntem, in care un fost sef de penitenciar sa ia o pensie dubla de cea pe care o va lua Obama, presedinte al USA. Astia sunt disperati ca o frantuzoaica fara scrupule le-a spus: "C'est finis!".
  • +1 (5 voturi)    
   Imixtiunea puterii judecatoresti in alta, Politica (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:00)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Din start este neconstitutionala.

   Se respinge ca neconstitutionala!

   Nici nu trebuie sa se ajunga la fond!

   Asta, daca Ministrul Justitiei are cojones!
 • +14 (36 voturi)    
  se rezolva simplu (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:35)

  maiorulmura [utilizator]

  sa se desfiinteze sectia inainte de renumarare
  • -21 (25 voturi)    
   Ai vorbit ca un intelept, mai bine taceai, (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:58)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui maiorulmura

   dosarul ramane mai desteptule, si daca desfiintezi 10 SIIJ-ri!
   • +1 (3 voturi)    
    sa ramana numai sa nu se renumere (Miercuri, 10 februarie 2021, 16:42)

    maiorulmura [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    sa ajunga la dna ca aia sunt oameni seriosi nu ciume rosii
 • +28 (44 voturi)    
  Ne-am putea exprima cu sfiala o dorinta? (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:35)

  Zapateado [utilizator]

  Am dori ca Tudoraque să facă poușcherie. Pentru că a fost prins cu procese verbale măsluite.
 • +1 (27 voturi)    
  s-a trezit si javra securista... (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:36)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  s-a trezit si javra securista... incredibil ce oameni de rahat lucreaza in justitie !
 • -24 (52 voturi)    
  ehe (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:39)

  cucuveauamov [utilizator]

  va e frica, nu?
  • +30 (32 voturi)    
   avand in vedere (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ca ala care plimba sacii pe acolo era apropiat psd....

   da... probabil... mi-e frica de faptul ca psd a mai inlocuit vreo cativa saci si iese dragnea primar la sectoru 1...

   PS: NU mi-e frica si nu o sa-mi fie niciodaca frica de o justitie CORECTA si IMPARTIALA !!! adica aia care a fost distrusa de psd...
  • +6 (8 voturi)    
   ehe (Miercuri, 10 februarie 2021, 15:18)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Cine e "va"?
 • +27 (47 voturi)    
  O nelamurire. (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:42)

  Marionette [utilizator]

  De ce mai exista autoritatea electorala. Daca orice procuroras poate sa dea alegerile peste cap desfiintati AEP sau cum dracu' s-o chema.
  E clar ca asta e mafia Voiculesciano-KGB-ista ce nu mai primeste bani de la buget prin care sa otraveasca poporul.
 • +18 (32 voturi)    
  Sigur (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:43)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  acum se vor gasi voturile necesare pentru ca Tudorache Diamantino sa aiba "200 de voturi in fata"
  • +4 (16 voturi)    
   si la Tramp se gaseau daca se renumarau de cine (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:37)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui TudoracheCopilulDeDiamant

   trebuie
  • +14 (18 voturi)    
   numai 200?! (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:46)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui TudoracheCopilulDeDiamant

   acum cred ca descoperim ca de fapt nu a votat-o nimeni pe Clotilde. si tudorache sau cum il cheama a castigat cu vreo 200%
 • +15 (25 voturi)    
  Simplu (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:46)

  comentacu [utilizator]

  Sa le numere procurorul...
  • +14 (18 voturi)    
   Dar (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:23)

   comentacu [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   In timpul lui liber, nu pe banii statului.
 • +24 (38 voturi)    
  Buna treaba (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:52)

  glup [utilizator]

  De aici deducem ca madam face treaba la primarie. Sa continue tot asa !!!
 • +15 (27 voturi)    
  CINE PLATESTE ? (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:52)

  mihai53 [utilizator]

  Am inteles ca seful AEP spune ca nu se mai poate schimba rezultatul alegerilor . Pe de alta parte s-a declarat ca ar fi necesara o echipa de politisti care sa lucreze cel puti o luna la renumarare . Pai sa plateasca domnul procuror salariile acestei echipe de politisti (care nu sunt mici ) si sa se joace cat vrea . Ideea este clara - inca o petarda care sa amane desfiintarea SIJ . Cand ne apucam de treburi serioase ?
 • +15 (25 voturi)    
  deci un procuror (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:58)

  Mistrelutz [utilizator]

  care nu cunoaste procedurile si nu stie cand sa continue urmarirea penala sau cand sa se opreasca(NUP)
 • +21 (33 voturi)    
  un fost securist ajuns procuror = esential (Miercuri, 10 februarie 2021, 12:58)

  Kivek [utilizator]

  rezultatele votului sunt clare: Clotilde a castigat alegerile la o distanta MARE de PSD-ist.
 • +16 (30 voturi)    
  Odată în plus... (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:10)

  Tutea [utilizator]

  ... se confirmă faptul că reforma profundă a instituțiilor statului trebuie accelerată! PSD, chiar și în opoziție, rămâne vectorul principal al destabilizării României, la braț cu amicii săi de la est. Sputnik și alte media controlate de Kremlin reprezintă acea spărtură în gardul de securitate sanitară a mass-media românești. Nimeni nu va putea să ofere o șansă României, atât timp cât stilourile (transformate în adevărate kalashnikoave) mânuite de jurnaliști obedienți, aserviți intereselor rusești, chinezești sau de orice altă factură antioccidentală, vor continua să strecoare noviciokul mediatic, în urechile românilor slabi de înger.
 • +21 (35 voturi)    
  Cine e procurorul care vrea renumărarea voturilor? (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:18)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Articolul se poate scurta la o fraza simpla: "o sluga obedienta pesedista".
 • +20 (34 voturi)    
  cei din SS (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:18)

  varavara [utilizator]

  sunt disperati ca le va fi desfiintat locul (caldut) de munca si cauta sa faca pe placul sefilor de la psd, uitand ca astia nu mai sunt la putere.
  Jocuri de culise infecte ale psd pentru ca alegatorii lor sa nu-i uite.
 • -4 (32 voturi)    
  alegeri (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:21)

  gpavel [utilizator]

  rezultatul alegerilor nu mai poate fi schimbat,dar vinovatii de falsificarea lor (daca se dovedesc)pot fi trasi la raspundere,ei pot fi trimisi in judecata si eventual condamnati!
  daca cei alesi sunt dovedti partasi la infractiune,prin condamnare pierd locul, rezultat al votului!
  • +8 (16 voturi)    
   Tudorache, tu ești? (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:27)

   Tutea [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   Ți-ai făcut cont pe HN sau ai apelat la prietenii din subsolurile Kiseleffului? Cum, care? Postacii ăia plătiți de PSD ca să tulbure, periodic, mințile rătăcite ale românilor creduli.
  • +5 (11 voturi)    
   e problema cu logica ta (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:48)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   psd nu poate pierde primaria pe care a condus-o 4 ani prin frauda

   si atunci nu s-a crizat nimeni ca s-au furat voturi...
  • -3 (9 voturi)    
   De ce atata agitatie? (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:55)

   tonne [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   Inca un dosar fara nimic concret.
   Daca avem incredere ca totul e ok.
   Care-i smenu'?
 • +13 (19 voturi)    
  va spun eu cine e procurorul lui peste prajit (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:34)

  cristi_an [utilizator]

  Este o sapa, lopata, ranga, ciocan al mafiei din Sector1 care in acest moment moare de foame ca nu mai au acces la robinet.
 • -7 (11 voturi)    
  alo procuroru cine e condamnat daca au fost incalc (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:35)

  hopsinoi [utilizator]

  ari ale procesului electoral de vot?

  dupa aceea daca avem vinovati poti sa ceri numarare.

  Adica domnul zice a fost frauda, dar nu e cineva vinovat, pai atunci esti incompetent si tot degeaa faci renumarare.

  si da exista probe ca s-a incalcat.
 • +1 (11 voturi)    
  Ar trebui destituit procurorul ăsta (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:36)

  BEDE [utilizator]

  Ce a făcut imediat după alegeri? Cum că nu a rezolvat problemele până să fie validate rezultatele? Tocmai acum s-a găsit să tulbure totul? Parcă prea este o chestie ăn genul celei pe care a făcut-o Trump după ce a pierdut - adică bun numai să facă tulburare, nu dovedește nimic și nu rezolvă nimic.
 • +12 (18 voturi)    
  o gluma proasta (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:43)

  liviu_ [utilizator]

  stiu ca sunt in prag de desfiintare si atunci mai lanseaza ceva ca sa-si aduca lumea aminte de ei...
  sa nu uitam ca nu au NICI UN DOSAR solutionat in existenta lor de 2 sau 3 ani!!!

  ce face acum SS nu e decat INCA un motiv ca sa fie inchisa!!!
  1 - nu prea are competente in acest caz...
  2 - ei nu pot impune, ci doar cere judecatoriei sa decida, daca pot impune, atunci avem o MARE problema cu aceasta institutie care se substituie unei instante de judecata!
 • -17 (21 voturi)    
  USR-istii (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:51)

  Zummm [utilizator]

  Astia trebuie sa dispara
 • -14 (22 voturi)    
  Pentru USR (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:57)

  A310 [utilizator]

  consider ca va fi un avantaj politic , daca se va proba ca nu a fost nimic incorect .
  • +8 (14 voturi)    
   hehe (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:21)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui A310

   Ar trebui sa consideri o schimbare de job pentru ca toata lumea stie ca esti un postac #ciumarosie reactivat.
   Nu pacaliti pe nimeni si mai ales #NUscapati !!
 • -9 (13 voturi)    
  fata de rezultat (Miercuri, 10 februarie 2021, 13:59)

  martel55 [utilizator]

  nu s emai poate face nimic, dar fata de cei vinovati, daca se va dovedi frauda, se poate...si legal, ar trbeui ca pe viitor sa s epoata face ceva si fata de rezutat(anulare si repetarea alegerilor,pastrand insa valide actele smenate intre timp)...sau ne intereseaza fraudele doar cand le fac unii competitori, si la altii inchidem ochii?
  • +2 (4 voturi)    
   nu vrei sa analizam si alegerile de acum 4 ani? (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:24)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   pe care Tudorache le-a furat "cinstit"? Sau pe cele din 1991?
   Hai sa fim seriosi. Daca cineva a furat, aia sunt PSD-ul, cand USR-ul va avea infrastructura PSD-ului la nivel de orase/comune etc mai vorbim dar in acest moment reprezentantii PSD:USR sunt 3 la 1.
   Deci PSD are majoritatea, stie sa fure, stie cum sa fure dar noi vorbim de USR?
 • -3 (9 voturi)    
  Penibil. (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:10)

  persuasiv [utilizator]

  ''-Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm...''
 • +10 (14 voturi)    
  PENSIONARE (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:20)

  ioanbucsa751467216962915 [utilizator]

  domn procuror a făcut 25 ani vechime...deci nu va mai face el vreun rechizitoriu in acest dosar...se vor spăla pe cap alti colegi....
 • -4 (14 voturi)    
  aceeasi dubla masura (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:53)

  exis [utilizator]

  E amuzant cum atat autorul articolului cat si majoritatea comentatorilor sunt preocupati fie de jurisdictia procurorului, fie de efectele legale si mult mai putin de corectitudinea alegerilor, care ar trebui sa fie primordiala.
  Daca alegerile ar fi fost castigate de psd, cred ca altfel ar fi stat situatia.
  • +2 (6 voturi)    
   Esti tu sigur ca a fost frauda? (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:57)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui exis

   Noi nu știm, poate ca a fost poate ca n-a fost. Nu vrem sa ne antepronuntam ca tine. Vorbim despre ce cunoaștem. Poate ca tu cunoști mai multe. Ai buletine pe acasă?
   • 0 (2 voturi)    
    God all mighty! (Miercuri, 10 februarie 2021, 19:13)

    exis [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    Asta ai inteles, inteligentule?Eu vreau alegeri corecte. Daca au fost corecte (si nu ma pronunt in sensul asta pentru ca nu stiu), nu ar trebui sa reprezinte nici o problema renumararea voturilor. Dar entuziasmul cu care autorul articolului si o mare parte al comentatorilor de pe aici comenteaza aspecte secundare, in locul celui principal, care tine de corectitudinea alegerilor, mi se pare cel putin ciudat. Inca o mostra de activism, in loc de jurnalism. Stiu. Sunt pesedist, pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu tine. Asta te pregateai sa scrii, nu? Ti-am luat-o inainte. Sac!
    • 0 (2 voturi)    
     Esti prost informat (Miercuri, 10 februarie 2021, 21:53)

     feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui exis

     Repet acuzațiile sunt foarte subțiri. La fel a fost în US cu alegerile pierdute de Gore când s-au făcut 3 numărători și de fiecare data ieșea alt număr. SI Florida are cam aceeași populație ca România. Si pana la urma Gore tot a pierdut. Dar s-au dat în judecata de vreo 20 de ori. Total inutil. Si aici e inutil. Dar sa zicem ca Fiat iustitia, et pereat mundus. Dar vrem si noi capul celor care au făcut plângerea daca se dovedește fals. Ca asa e corect. Daca te plătește pzd sa faci panarama trebuie sa vezi daca si merita.
 • -10 (16 voturi)    
  De ce? (Miercuri, 10 februarie 2021, 14:56)

  idealogul [utilizator]

  De ce atata panica si atata frica.
  Doar ati castigat alegerile pe bune. NU???
  De e atata invartit in jurul cozii inbarligate si atata legaleza pentru o chestie simpla. Doar nu va e frica de verificarea voturilor?!
  Eu propun ca duamna Clotilde sa faca precum mentorul ei Basescu - SA ARDA VOTURILE. Asta va rezolva definitiv orice disputa.
  Ba am chiar o propunere revolutionara. Avand in vedere ca in ultimii ani singurul lucru care conteaza este cine apare primul la TV si urla ca a castigat. Asa ca sa facem o lege prin care cine se autodeclara castigator primul sa fie chiar declarat castigator si automat sa se arda toate voturile.
  Practica a demonstrat ca cel se pricipe la furat voturi mai bine isi merita locul de castigator si o data declarat castigator oricate voturi ar fi furat nu se mai poate demonstra nimic.
 • -8 (16 voturi)    
  O groaza de destepti isi dau cu parerea (Miercuri, 10 februarie 2021, 15:00)

  xrogo [utilizator]

  despre anularea sau nu a alegerilor, aici nu e vorba despre anulare, e vorba despre fraudare si vinovatii , daca se vor gasi probe vor intra la mititica, fie ea chiar si vestita frantuzoaica!
 • +2 (12 voturi)    
  Investigatia nu trebuie sa sperie (Miercuri, 10 februarie 2021, 15:31)

  animatron [utilizator]

  Alegerile raman trecute, un tribunal a decis ca dna Armand este legal primarita sectorului 1.

  Se verifica acuzatiile de frauda si asta e o normalitate, in felul asta nimeni nu-si va permite pe viitor sa fie banuit de frauda la alegeri pt ca va risca dosar penal, DNA si poate incarcerare.

  Sper ca investigatia sa nu fie musamalizata, sa mearga pana la capat si sa fie dovedit ca dna Armand a castigat corect alegerile din sectorul 1.

  Daca totusi se vor descoperi fapte ilegale, atunci faptasii sa fie trimisi in judecata pentru a-si justifica actele cu argumente legale.

  Insultele personale la adresa unui procuror care stie mai mult drept si are mai multa experienta juridica decat toti comentatorii de pe aici sunt insulte imbecile, din frustrare.

  Discutiile legate de "competenta" sunt fara obiect pt ca in scurt timp ne lamurim daca sectia va mai exista intr-o forma sau alta si daca dosarul trece la DNA.

  Doar nu-si inchipuie nimeni ca de la DNA se va scapa mai usor de ancheta, deocamdata nu e instrument politic in mana USR-ului sau PSD-ului.

  Romania sa nu o ia pe urmele unei Americi complet debusolate si divizate.
  Atunci cand apar banuieli si acuze de frauda trebuie anchetat sistematic, la nivel de procuratura sau DNA.

  Sa pui "batista pe tambal" arunca imediat o suspiciune.
  E in interesul celor care au castigat ca lucrurile sa fie clare.

  Daca denuntul a fost "abuziv" cei vizati au la dispozitia legea sa se intoarca impotriva celor care i-au hartuit "abuziv".
  • 0 (2 voturi)    
   Trump in Romania (Miercuri, 10 februarie 2021, 18:01)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Acuzațiile sunt extrem de subțiri. O înregistrare cu cineva care avea dreptul sa fie acolo. Dar hai sa zicem ca ni se rupe de banii pe care-i aruncam pe fereastra dupa potcoave de cai morți. Daca se dovedește ca nu a fost frauda cine a făcut denunțul TREBUIE BĂGAT LA PUȘCĂRIE sau măcar sa plătească cheltuielile investigației. ȘI nenea procurorul să-și pună emisia pe masa. Ca asa e corect. Nu fiecare vrea ce face.
 • -2 (4 voturi)    
  de ce conteaza cine este? (Miercuri, 10 februarie 2021, 16:53)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  doar nu e persoana fizica!
 • 0 (2 voturi)    
  i-auzi... (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:08)

  Incomod3 [utilizator]

  "Deci, din punct de vedere legal nu se poate întâmpla nimic"... Seriooos? pai se poate intampla de exemplu sa intre cineva la puscarie in urma dovezilor.... si nu cred ca se va amana executarea pedepsei pana la sfarsitul mandatului, daca e vorba de vreo/vreun ales al poporului ... :) :)
 • +3 (3 voturi)    
  Speranța (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:12)

  Mateiul [utilizator]

  sper că toată disputa asta, indiferent cine are sau n-are dreptate, să-i învețe pe "ne-votanți" cât de important e votul lor. dacă nici situația asta nu-i convinge că trebuie să meargă la vot, înseamnă că mai avem mult sau nu avem cum să evoluăm
 • +1 (3 voturi)    
  S-a rezolvat criza... (Miercuri, 10 februarie 2021, 17:54)

  FortApache [utilizator]

  ...tocmai a incetat conflictul dintre PS1/Clotilde Armand si vechea conducere Romprest.

  Noua conducere acum 2 ore a primit prima plata de 14 milioane pentru salarii si carburant si s-a garantat colaborarea si continuarea activitatii.

  Pe pariu ca nu mai va investiga nimeni nimic in legatura cu alegerile "fraudate"? Vechea conducere deja se confrunta cu un proces despre linsaj mediatic asupra Clotilde Armand.
 • 0 (2 voturi)    
  SS, fa-te ca lucrezi (Miercuri, 10 februarie 2021, 19:26)

  revo [utilizator]

  Bleah!

  SS-istii sa dea banii inapoi, n-au facut nimic, n-au produs nimic, numai paguba!
 • 0 (0 voturi)    
  Tupeu de borfas. Un procuror nu poate cere nimic (Miercuri, 10 februarie 2021, 21:44)

  Ahha [utilizator]

  Si in nici un caz avioane sau ce-i trece lui prin cap. El doar prezinta probele stranse unui judecator, si judecatorul decide daca acele probe sunt serioase si merita urmarite. Si tot judecatorul aproba procedurile. Individu asta e dus cu capu', se crede un mafalda, seful sefilor, da el dispozitii si sarcini in stanga si-n dreapta, inclusiv politiei, de zici ca el e Dumnezeu. Ce cere el sunt aberatii, un judecator sa-i dea o palma sa-l trezeasca, iar Politia sa-i transmita tembelului ca n-are competente de renumarat voturi.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by