La Prefectura Sălaj aproape toți angajații au primit sporuri pentru activitatea asociată campaniei de vaccinare anti-COVID, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, în contextul deciziei de eliminare a sporului de 30% din salariul de bază acordat angajaților din prefecturi pentru lupta împotriva pandemiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Lucian Bode a declarat, luni seară, la Digi 24, că eliminarea acestui spor este o decizie asumată de coaliția de guvernare.

El a spus că în unele prefecturi acest spor de 30% a fost acordat tuturor angajaților.

  • "Nici în 2020, nici în 2021, prefectul nu beneficia de acel spor (de 30% - n.red.). De acest spor beneficiau angajații, prin ordin al prefectului, alții decât prefectul și subprefecții. Deci ei nu beneficiau și nu vor beneficia.
  • Ce nu s-a înțeles, în legătură cu posibilitatea de a acord sporul de 30% pentru cei care lucrează efectiv în tot ce înseamnă coordonarea campaniei de vaccinare, a fost că au fost prefecturi în care s-a acordat la toți, la toți angajații din prefectură.
  • Vă dau exemplu: Sălaj. L-am întrebat pe domnul prefect: care a fost rațiunea pentru care din 43 de angajați ați acordat acest spor la 40? Prefectul și cei doi subprefecți nu au primit acel spor. Explicația a fost la fel ca la oricare dintre prefecți și anume că salariile angajaților din instituțiile prefecților au rămas mult sub cele ale autorităților locale. Mult însemnând cu 20-40% mai mici”, a declarat Lucian Bode.