Mai multe anchete sociale sau avut loc luni după ce doi copii au fost agresați de un bărbat de 29 de ani, într-un parc din Hunedoara. Cel de 13 ani este internat în continuare, cu fractură craniană, în timp ce celălalt, de 8 ani a fost dus, alături de mama sa, într-un centru maternal din localitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara, scrie Agerpres. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

"Reprezentanţi ai DGASPC şi ai DAS Hunedoara s-au deplasat la domiciliile celor doi minori în vederea evaluării iniţiale. (...) Pentru prima familie (a copilului de opt ani - n.r.) s-a dispus măsura protecţiei în cadrul Centrului maternal din Hunedoara. Pentru familia copilului de 13 ani se vor dispune măsuri de protecţie, dacă se impune acest lucru", a declarat luni purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.

Potrivit acesteia, bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii la locul de joacă este concubinul mamei băiatului de opt ani. Femeia mai are un copil în vârstă de opt luni.

În ceea ce priveşte copilul de 13 ani care a fost trântit de pământ, starea sa de sănătate era stabilă. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au decis, luni, să-l transfere pe secţia de Neurochirurgie, având în vedere că băiatul a suferit un traumatism la cap.

"Copilul este în stare stabilă. Nu-i este pusă viaţa în pericol, în acest moment. Este internat la Neurochirurgie pentru supraveghere şi tratament. El are un traumatism cranian cu o fractură la osul occipital, care nu necesită intervenţie chirurgicală", a explicat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Agresorul, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost reţinut duminică după-amiază de poliţişti, după ce a trântit de pământ un copil de 13 ani şi apoi a lovit un altul, în vârstă de opt ani, la un loc de joacă din localitate.

În acest caz, anchetatorii au întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, precum şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, deoarece faptele a fost comise într-un loc public.