Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă avansul unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii, în perioada 6-9 februarie.

Praf saharianFoto: Hotnews

„În perioada 6 - 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie într-o informare, citată de News.ro.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte), iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării.