Un număr de 28 de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri şi patru apartamente au fost afectate, după ce un bărbat şi-a incendiat a patra oară locuinţa, informează, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, citat de Agerpres.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit sursei citate, incendiul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un apartament din municipiul Galaţi, pe strada Victor Papilian, bloc B.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Galaţi. În urma degajărilor masive de fum, au fost evacuate opt persoane şi a fost aerisită casa scării. Până la venirea pompierilor, alte 20 de persoane s-au autoevacuat.

"Incendiul a fost lichidat, iar cauza probabilă este acţiunea intenţionată a proprietarului, a cărui statistică negativă a ajuns la al patrulea incendiu provocat la acelaşi apartament. Au fost afectate încă trei apartamente cărora le-a fost deteriorată uşa şi tencuiala. Instalaţia electrică de pe casa scării a fost deteriorată", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.