Virginia, statul care a executat cei mai mulți deținuți din istoria SUA, urmează să voteze vineri abolirea pedepsei capitale
Senatul statului Virginia a aprobat deja proiectul, iar vineri urmează să dea votul și Camera Delegaților, guvernatorul democrat Ralph Northam anunțând că va promulga legea pentru a intra în vigoare.
Din anul 1608 și până acum, în Virginia au avut loc 1.390 de execuții, cu 68 mai mult decât în Texas, statul aflat pe locul doi din acest punct de vedere.
Ultima execuție din Virginia a avut loc în 2017. În acest moment, în închisorile din Virginia așteaptă pedeapsa capitală doi deținuți, printre care și Thomas Porter, care a fost condamnat după ce a ucis un polițist în 2005.
În timpul dezbaterilor de joi din Camera Delegaților din Virginia, câțiva parlamentari republicani au spus că aceasta trebuie păstrată pentru cele mai grave crime. ”Pedeapsa supremă trebuie să fie disponibilă pentru cea mai gravă infracțiune”, a spus republicanul Jason Miyares, ținând la vedere imagini cu victime ale unor crime din Virginia.
Unii parlamentari democrați au spus că vor vota abolirea pedepsei pentru că este folosită disproporționat contra oamenilor de culoare, deoarece procedurile sunt făcute tot mai mult în secret și pentru că există riscul de a executa persoane condamnate în mod eronat.
Democrata Kathleen Murphy a declarat că fratele ei a fost ucis cu ani în urmă, iar ucigașul încă așteaptă pedeapsa capitală, dar ea tot va vota contra abolirii ei.
Votul din Virginia vine în condițiile în care sprijinul populației pentru pedeapsa capitală a scăzut în SUA de la 80% în 1990 la 55% în 2020, potrivit cifrelor Gallup.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Cu toate astea, exista oameni RAI cu adevarat. Iar pentru ca nu ai o justitie credibila, nu poti sa-i condamni la moarte si nici la inchisoare pentru ca presezi bugetul.
Si oamenii RAI cu adevarat profita de asta. Si usor-usor devine lumea lor.
Oamenii RAI ajung stalpi ai omenirii.
Cand va exista o justitie electronica cu inteligenta artificiala care va lua decizia impartial cu adevarat, va fi nevoie si de pedeapsa cu moartea.
Statul Roman doreste sa implementeze!
Transfer know how!
Pentru oprirea furaciunilor!
De ce să plătească societatea pentru menținerea timp de zeci de ani în închisoare a unui care, dacă ar ieși din închisoare, cel mai probabil ar mai comite și alte crime? Așa li se face maxim de scârbă oamenilor de sistemul numit justiție, de judecători și de tribunale: adică să nu fie pedepsiți criminalii, că este inuman, în schimb cei care sunt victime să sufere. Să sufere cei care și-au pierdut soț, soție, fiu, fiică, mamă sau tată sau pe cineva apropiat, iar criminalul să fie tratat uman? Și acest tratament uman aplicat criminalilor să fie pe banii oamenilor care muncesc și nu comit crime?