​ANM a transmis o informare meteo de precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare și polei, valabilă de vineri, ora 16.00, până sâmbătă ora 10.00, în nordul și centrul Moldovei și zona montană limitrofă.

Foto:

În intervalul menționat, în nordul și centrul Moldovei, precum și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.

În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Duminică (7 februarie) și în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80...90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali, mai notează meteorologii.