Şapte reprezentanţi ai PSD Vrancea în secţiile de votare din două comune din Vrancea la referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, pentru fraudă electorală. Decizia a fost luată de către Judecătoria Focşani și nu este definitivă.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Potrivit deciziei instanței, publicate de realitateadevrancea.net, este vorba despre șapte reprezentanți ai PSD în secțiile din comunele Suraia și Tulnici, unde fuseseră semnalate numeroase fraude electorale. Ei au fost condamnați un an de închisoare cu suspendare pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Conform sursei citate, unul dintre cei condamnați este Dragoş Matişan, liderul organizaţiei de tineret a PSD şi angajat al Consiliului Judeţean Vrancea. Matişan, în calitate de reprezentant al PSD (preşedinte de secţie) în secţia din Lepşa – Tulnici, unde fusese raportată o prezență la vot de 250 la sută. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, a primit interdicţia de a alege şi de a fi ales, în acelaşi timp fiind obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la adăpostul de câini sau la adăposturile de noapte din Focşani.

Celelalte persoane condamnate sunt George Ariton, Măricica Popa, Marian Romeo Vasilescu, Neculai Lazăr, Ionuţ Repede şi Lucică Milcoveanu.

Cazul este disjuns din dosarul "Fraudă la referendum", în care fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare.