O femeie a murit, joi, după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla, în trafic, împreună cu soțul și cu cei doi copii, pe DN 17, în localitatea Iacobeni din județul Suceava.

Ambulanta SMURDFoto: Hotnews

UPDATE 15.05: ISU Suceava a anunțat că a fost declarat decesul femeii. Monitorul de Suceava scrie că femeia avea 43 de ani.

........

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, incidentul a avut loc pe DN 17, în zona localităţii Iacobeni, unde un copac a căzut peste o maşină aflată în trafic, în care se afla o familie cu doi copii.

Reprezentantul ISU a precizat că bărbatul şi cei doi copii au reușit să iasă din autoturism, fără să fie răniți, dar femeia a rămas încarcerată, iar la fața locului au intervenit pompierii militari și au reușit să o scoată. La fața locului se află și două ambulanțe, iar cadrele medicale au încercat o resusciteze pe femeie.

Potrivit presei locale, familia este din București, se afla în concediu în Suceava și mergea de la Iacobeni către Vatra Dornei. La un moment dat, un copac aflat pe versantul din partea stângă a direcției lor de mers s-a rupt și a căzut peste mașină.

Autoritățile se contrazic legat de cauzele prăbușirii copacului

CNAIR a transmis că arborele s-a prăbușit din cauza vântului foarte puternic și că în zonă este în vigoare, până la ora 21.00, o atenționare de Cod portocaliu de vânt puternic , iar rafalele de vânt pot atinge și 55 - 60 km/h.

Conform CNAIR, recent s-au înregistrat căderi de arbori pe carosabil și pe DN 117A, în zona localității Ciumârna din județul Suceava.

Reprezentanții CNAIR spun că "arborele aparține" de Direcția Silvică Suceava - ocolul silvic Iacobeni, iar la revizia drumarilor "nu au fost semne vizibile că ar avea probleme".

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a spus, la Digi 24, că nu este însă clar dacă arborele s-a prăbușit doar din cauza vântului puternic.

Poliția a deschis dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.