UE vrea să reducă de la 25% la 5% proporția fumătorilor până în 2040 VIDEO
Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că se dorește crearea unei ”generații de europeni nefumători”.
"Vrem să reducem ponderea fumătorilor de la 25% la doar 5% până în 2040”, a declarat oficialul de la Bruxelles, citat de Euronews.
"Același obiectiv este valabil și pentru consumul dăunător de alcool, pe care vrem să-l aducem la 10% până în 2025”, a mai precizat acesta.
Comisia a alocat 4 miliarde de euro pentru planul său de combatere a cancerului, ce include îmbunătățirea metodelor de diagnosticare timpurie a bolii și a calității vieții pentru supraviețuitorii maladiei.
Sara Cerdas, vicepreședinte al comisiei PE privind combaterea cancerului, a precizat, pentru Euronews, că mare parte din aceste fonduri trebuie direcționate către cercetare și dezvoltare. "
În 50% din cazurile de cancer, nu știm care sunt factorii de risc suplimenatri. Așa încât trebuie să investim mai mult în cercetare, la nivel european, și în capacitatea noastră de a dezvolta studii epidemiologice cu bătaie pe termen lung, pentru a identifica diferiți factori de risc”.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Poate ar trebui să înceapă de aici.
Va face precum Biden si va declara toti fumatorii ca fiind teroristi si mai rai decat BinLaden.
Eu cred ca va incepe tot pe sistemul Biden cu o cenzura rapida.
Tinand cont ca de fapt bolile circulatorii sunt principala cauza de deces, urmeaza taxarea mancarii? Ce spune ministerul adevarului apaudat de vocalele foci, carora orice interdictie li se pare frumi, pana vor fi si ele calcate pe cap?
Si daca fumatorul are probleme de alt ordin, insaemna ca nu trebuie ingrijit, ca a platit in avans ingrijirea mediala pentru fumat si nu mai are fonduri pentru altceva?
PS: fumatul nu duce doar la cancer pulmonar si alte probleme asociate aparatului respirator. Multe din bolile cardiovasculare sunt asociate fumatului.
Pana atunci e doar un impozit suplimentar, la fel ca cel pe proprietatile de lux, castiguri din noroc si altele.
Dac-o dai in "impozit suplimentar", poti sa mi-l argumentezi? Fara partea de sanatate, ca pe aia ai ales s-o dai la o parte. Cu ce difera de un "impozit" pe carne de vaca, de ex? De ce sunt taxat pentru o preferinta "alimentara"?
Eu ti-am explicat situatia asa cum e, ca aveai probabil o parere gresita, cum ca banii aia se duc in sanatate. Nu se duc, deci nu iti platesti in avans nimic. Daca vrei sa platesti taxe pentru a fuma go ahead. Daca nu iti convine, protesteaza-te sau lasa-te de fumat. Pentru sanatatea ta si a celor din jur, lasa-te.
E vb de printzipiu, da' am vazut ca lumea nu intelege ideea. Ti-am si desenat cu carnea de vaca. Aplica-ti propria "argumentatie" cand tu vei fi cel taxat pe un "nou" "viciu" sau "lux".
Nu mai dau link cu first they came, ca e in plus, clar.
Ma bucur ca ai mentionat carnea de vita. Da, si ea va trebui taxata in curand, daca nu se gasesc solutii pentru poluarea produsa de cresterea vacilor (responsabila de vreo 14% din poluare)
Trebuie sa invatam sa devenim mai asumati. Nu ne putem permite sa facem orice oricand, pe principiul, lasa ca platesc ailalti. In speta, eu tratamentul tau sau copii nostri pentru poluarea produsa de noi
nu sunt fumator, si chiar as fi bucuros sa nu mai existe acest obicei nociv, dar cum au de gand sa faca asta?!
ca e ilegal sa interzici sa vanda... singura masura raman taxele!
eu sunt satul ca orice guvern sa rezolve orice prin mai multe taxe, niciodata prin mai putine sau stimulari pozitive!
Dar cel mai probabil se va face printr-o combinatie de taxe si legi/campanii de sprijinire a celor care vor sa se lase (vezi cazul Frantei unde a scazut de la an la an numarul fumatorilor prin acordarea de subventii produselor ajutatoare - gen patch de nicotina).
Alte exemple sunt interzicerea fumatului in spatiile public, precum si in restaurante, baruri, etc.. Nu toate tarile din Europa au adoptat astfel de legi. Unii le au de 10 ani, altii nu le au deloc.
In general se urmareste limitarea si scaderea numarului de tineri care se apuca de fumat. Asta se face prin aplicarea la sange a interdictiei de a vinde tigari celor sub 18 ani respectiv prin campanii in scoli.
PS: sunt fost fumator si ma bucur ca am reusit sa ma las, la fel cum m-as bucura pentru multi altii sa se lase, chiar si fortati de imprejurari.