Patru partide ar accede în viitorul legislativ de la Chişinău dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, arată datele unui sondaj realizat de Compania Date Inteligente (iData), relatează Radio Chişinău.

Republica MoldovaFoto: Mihai Karaush / Sputnik / Profimedia

Potrivit rezultatelor sondajului, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) este creditat cu 38% din intenţiile de vot, fiind este urmat de Partidul Socialiştilor (PSRM), cu 32% din preferinţe, Partidul Şor - 10,79% şi formaţiunea Partidul Nostru, cu 5,02%. Celelalte formaţiuni politice nu ar trece pragul electoral, potrivit cercetării, citează Agerpres.

Astfel, în viitorul parlament PAS ar avea 44 de mandate, PSRM - 38, Partidului Şor - 13 şi formaţiunea Partidul Nostru - 6.

Actualul preşedinte, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, ea fiind urmată de ex-preşedintele Igor Dodon, controversatul om de afaceri Ilan Şor şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

Sondajul a fost efectuat telefonic pe un eşantion de 1.264 de respondenţi, în perioada 15-31 ianuarie, cu o marjă de eroare de 2,7%.