Firmelor care nu respectă măsurile și restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 le va fi suspendată activitatea pe perioadă determinată, a anunțat premierul Florin Cîțu. El a precizat că este vorba în special despre restaurante sau cluburi, în condițiile în care amenzile date nu au niciun efect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîțu a spus, la finalul ședinței de Guvern, că CNSU a făcut o propunere de act normativ care vizează suspendarea activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID.

"Avem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Se va suspenda activitatea pe perioadă determinată (...) Amenzile nu au efect", a afirmat premierul.

Întrebat dacă este vorba despre restaurantele și cluburile care au continuat să funcționeze, premierul a răspuns: "Bineînțeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate regulile. Trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și trebuie să venim cu această modificare”.

Cîțu a spus că amenzile nu vor fi majorate, pentru că "nu au niciun efect”.

Întrebat pe ce perioadă va fi suspendată activitatea, Florin Cîțu a spus că propunerea sa este să existe o perioadă minimă de două săptămâni: "Dacă mă întrebați pe mine, putem începe cu 2 săptămâni. Este doar ceea ce aș propune eu. CNSU ne-a făcut propunerea de act normativ, dar eu propun inițial două săptămâni".

Chestionat, de asemenea, dacă vor fi vizate și bisericile, în condițiile în care au existat situații de nerespectare a restricțiilor, Cîțu a spus că propunerea este doar pentru agenții economici.