Preotul care a oficiat botezul bebelușului de o lună și jumătate care a murit apoi, la Suceava, a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă deschis inițial in rem. Monitorul de Suceava scrie că asfixia cu lichid pătruns în plămâni prinde contur și în urma autopsiei.

bisericaFoto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădautilor

"Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc, potivit Agerpres.

Iniţial, dosarul penal fusese deschis in rem.

Preotul Alexandru Mazarache s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei, a declarat marţi protopopul Doru Budeanu de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Asfixia cu lichid pătruns în plămâni prinde contur

Monitorul de Suceava scrie că băiețelul mort la câteva ore după ce a fost botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost supus autopsiei miercuri dimineață, iar, din informațiile publicației, prinde contur ipoteza că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid. Practic, în urma aspirării de lichid în plămân, copilul s-a sufocat și a intrat în stop cardio-respirator. Aceasta nu coincide neapărat cu faptul că bebelușul s-a înecat cu apa din cristelniță, însă nici nu exclude deloc această variantă.

Până la o astfel de concluzie mai sunt de așteptat rezultatele probelor recoltate la autopsie, care vor indica ce lichid se afla în plămânul bebelușului. Faptul că micuțul avea lichid în plămâni a fost constatat și de medicii care au intervenit în încercarea de a-l salva, mai scrie Monitorul de Suceava.

Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate din Suceava care a ajuns în stare gravă la spital după ce preotul l-a scufundat complet în apă în timpul slujbei de botez a murit luni dimineață. Din primele informații, la botez copilul ar fi fost scufundat complet în apă, la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava.

Patriarhia Română a transmis că a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebelușului mort. Întrebat dacă preotul de la Suceava a greșit în momentul oficierii botezului încheiat tragic la Suceava, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă în acest caz.

"Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfășoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (...) Poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.