​"Competențele tale le poți exploata ușor. Să gestionezi provocările bine, asta face diferența." spune Ömer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania la podcast-ul BT. În noul episod BT Talks, Andi Moisescu și Ömer Tetik vorbesc despre curajul de a înfrunta provocările și de a te dezvolta.

Ömer Tetik la BT TalksFoto: Banca Transilvania

Omer este născut în Hamburg și a crescut în Izmir. Prima limba vorbită a fost germană, iar turca a învățat-o bine la cinci ani, când familia s-a mutat în Turcia. Este român, cu buletin încă din 2009 în contextul în care lucrează în România din 2000. Din 2013 este Director General al Băncii Transilvania și se numără printre cei mai admirați CEO din România (2019, Business Magazin).

În acest episod am aflat că a fost un "geek" în facultate și întotdeauna i-au plăcut provocările. Noi credem că este un podcast foarte interesant, dar nu-ți spunem mai multe, te lăsăm să descoperi singur.

Câteva idei din acest episod:

  • Ömer și-a început cariera într-o perioadă în care banking ul era în plină dezvoltare și tehnologizare. "Să construiești ceva de la zero e mai dificil, dar impactul este mult mai mare. Este și o satisfacție personală. Vezi contribuția ta mult mai evident, poți să dai o formă după alegerile tale în ceea ce faci și astfel lași o amprentă."

  • Fondatorii BT au gândit de la bun început că niște antreprenori. "Atunci când ai o bancă mamă în spate care de multă vreme face lucrurile la fel, tu îți asumi și împrumuți lucrurile. La BT a trebuit să ne dezvoltăm ADN-ul singuri."

  • Ca o bancă să funcționeze trebuie să aibă contact cu realitatea. "La BT, depindem foarte mult de rețeaua băncii. Rețeaua BT, armata noastră, este de fapt contactul nostru cu realitatea."

  • În zona IMM și microfinantare, BT este prima opțiune pentru antreprenori. "Dacă te gândești că 60-70% din angajații din economie lucrează pentru IMM-uri sau aproape 70% din PIB-ul țării este produs de IMM, noi de fapt lucrăm pentru cel mai mare holding din România. Nu ii considerăm business-uri mici, ei sunt business-uri importante pentru noi. Am crescut împreună."

  • Pandemia a adus schimbări în felul în care facem banking. Datorită contextului actual, a crescut încrederea clienților în digital."Lucrurile fără valoare adăugată o să dispară din viață de zi cu zi. Nu o să pierzi timp mergând la bancă, dar rolul bancherului ca advisor va rămâne important."

BT Talks, podcast-ul Băncii Transilvania, este un show în care sportivi ca Simona Halep, artiști precum INNA sau vloggeri & creatori de conținut, ca Selly – împărtășesc puțin din poveștile și mindset-ul lor, ca să inspire întreaga țară.

Episoadele pot fi ascultate pe site-ul BT, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts sau Youtube. Nu uita să te abonezi că să nu pierzi niciun episod.

​Articol susținut de Banca Transilvania