Anchetatorii OLAF acuză Ministerul de Interne din Bulgaria de abuz în serviciu într-un dosar privind achiziționarea a 350 de mașini de teren pentru poliție, cu fonduri europene, relatează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit OLAF, Bulgaria ar fi încălcat termenii privind acordarea banilor europeni, cumpărând în schimb mașini de teren (SUV) de mâna a doua pentru dotarea poliției. În joc ar fi 5,95 de milioane de euro, bani care ar urma să fie recuperați de Comisia Europeană.

"Ministerul bulgar de Interne a încălcat termenii înțelegerii privind acordarea fondurilor UE achiziționând SUV-uri vechi în locul unor mașini de teren noi pentru poliție”, a transmis OLAF, într-o declarație de presă. "Am recomandat recuperarea a aproximativ 6 milioane de euro, bani din fonduri europene, iar o anchetă împotriva oficialilor bulgari este luată în calcul”.

OLAF a demarat prima oară o anchetă în iulie 2018 după ce Fondul de Securitate European a acuzat autoritățile de fraudă și de utilizarea neconformă a fondurilor europene.

Procurorul general al Bulgariei a fost îndemnat să demareze o anchetă pentru abuz de putere împotriva oficialilor din minister.

UE și autoritățile naționale pot analiza datele OLAF înainte de a decide dacă vor urma recomandările Oficiului.