Comisia Europeană a anunțat lansarea unei consultări cu părțile interesate pentru a le solicita informații cu privire la evoluțiile legate de statul de drept în statele membre și în Uniune, în vederea pregătirii celui de al doilea raport anual privind statul de drept.

Comisia EuropeanăFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Scopul acestei consultări este introducerea, în evaluarea Comisiei, de informații factuale privind evoluțiile de pe teren. În raportul precedent privind statul de drept, Comisia a efectuat cu succes prima consultare specifică a părților interesate, în cadrul căreia peste 200 de părți interesate au furnizat contribuții scrise”, notează Comisia Europeană într-un comunicat postat pe website-ul său.

Printre părțile interesate s-au numărat agenții ale UE, organizații ale societății civile naționale și europene, precum și asociații profesionale, potrivit Comisiei.

Primul raport privind statul de drept fost publicat la 30 septembrie 2020.

Raportul privind statul de drept se află în centrul noului mecanism european cuprinzător privind statul de drept, un instrument preventiv menit să promoveze statul de drept și să prevină apariția provocărilor sau deteriorarea situației.

Consultarea este deschisă online până la 8 martie 2021 și poate fi accesată pe site-ul Comisiei.

Citește și: