Ministerul Sănătății a anunțat luni că a primit confirmarea unui nou deces în rândul pacienților de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Este vorba despre un bărbat de 87 ani, care era internat în pavilionul în care a izbucnit incendiul, la un etaj superior, era diagnosticat cu o formă severă de COVID-19 și avea multiple comorbidități.

Institutul Matei Bals in ziua incendiuluiFoto: Agerpres

Conform sursei citate, în urma incendiului, pacientul a fost transferat în alt pavilion al spitalului.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului, precizează Ministerul Sănătății.

Incendiul de la "Matei Balş" a izbucnit vineri, în jurul orei 5:00, la parterul unui pavilion unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. La câteva ore de la stingerea incendiului, într-o baie a fost găsită o altă persoană carbonizată. Alți doi pacienți - un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar și o femeie de 67 de ani, transferată într-o secţie ATI de la Institutul Balș - au murit sâmbătă și duminică.