A şaptea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech - 163.800 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech - a sosit luni dimineață în România. Următoarea tranșă de vaccin ar urma să ajungă în 8 februarie.

vaccinare impotriva COVID 2Foto: Guvern, Facebook

Potrivit Comitetului național de vaccinare, cele 163.800 doze Pfizer BioNTech vor fi împărțite astfel:

  • Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze(dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Naționalde Distribuție București)
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, precizează sursa citată.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie.

Autoritățile au anunțat vineri că vor fi amânate la vaccinare cele 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea primei doze de vaccin. Este vorba despre pacienți cu boli cronice și angajați din categoriile considerate esențiale, care erau programați între 30 ianuarie și 11 februarie și vor fi reprogramați începând cu 16 februarie.

Reprezentanții Comitetului de coordonare a vaccinării au precizat că dintre cei reprogramati din 30 ianuarie, 6% sunt din etapa I, 41% sunt persoane programate pe categoria "esențiali" (validați și cu boală cronică la CNAS) și 53% sunt programați în categoria boli cronice.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat sâmbătă, că toate locurile noi care vor apărea în platforma de programare în februarie vor fi rezervate pentru persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, cei cu handicap, respectiv cei care îi îngrijesc și locuiesc cu ei.

Conform ultimelor date transmise duminică seară de către Comitetul de coordonare a vaccinării, de la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie, au fost vaccinate 585.218 de persoane, dintre care 106.197 au primit 2 doze din vaccinul Pfizer / BioNTech.