Zeci de persoane s-au adunat în faţa Ministerului Sănătăţii, unde se află și senatoarea AUR Diana Șoșoacă, în a doua zi de proteste, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş", potrivit Agerpres. Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a anunțat anterior că va protesta și el la MAI ”împotriva crimelor din sănătate”, dar ”nu mânat de interese politice”, pentru că i se pare ”absurd să îi ceri demisia lui Vlad Voiculescu acum”.

protestFoto: Captura video

În fața Ministerului Sănătății se află şi senatoarea AUR Diana Şoşoacă, aceasta exprimându-şi intenţia de a intra în clădirea Ministerului Sănătăţii, pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu.

Persoanele prezente la protest au steaguri şi vuvuzele şi solicită o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la "Matei Balş".

Anterior, Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, anunţa că va protesta, duminică seara, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, adăugând că ministrul Vlad Voiculescu va trebui "luat la întrebări, dar nu acum, mai încolo” în ceea ce priveşte situaţia din Sănătate abia peste câteva luni de la preluarea mandatului.

”Sunt oameni care protestează împotriva crimelor din sănătate. Am fost şi voi merge din nou, dar nu mânat de interese politice, mi se pare absurd să îi ceri demisia lui Vlad Voiculescu acum. Ministrul Voiculescu trebuie luat la întrebări mai încolo. Acum trebuie mers la Arafat, cel care se ocupă de toate, dar nu face nimic altceva decât să numere morţii. Trebuie mers la Parchetul General, la DNA, la Ministerul Justiţiei, acolo unde dosarele cu plângeri penale zac necercetate. Tragediile astea nu ar avea loc cu atât de mare frecvenţă dacă Justiţia ar fi cu adevărat independentă şi dreaptă. În seara asta voi fi la MAI", a scris Eugen Iancu, pe Facebook.

Direcţia Generală de Jandarmi a lansat un apel pentru respectarea distanţării fizice, reamintind că numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

"Având în vedere că în mediul online au fost anunţate adunări publice de protest în Piaţa Universităţii şi în zona Ministerului Sănătăţii, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie. Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane", a precizat sursa citată.

Jandarmii vor fi prezenţi pe durata acestor manifestaţii, pentru a asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni, au menţionat reprezentanţii DGJMB.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, un protest la sediul Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş".