Un bebeluș în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce preotul l-a scufundat în cristelniță în timpul slujbei de botez, relatează Obiectiv de Suceava.

Pregatire botezFoto: USER UPLOADED

Potrivit sursei citate, preotul care a oficiat slujba l-a scufundat pe copil cu totul în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare nou-născuții trebuie doar udați pe cap.

Potrivit Antena3, familia spune că în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, așa că oamenii au sunat la 112.

Afirmațiile familiei sunt contrazise de surse din cadrul Bisericii, care spun că bebelușul a plâns când a fost scos din cristelniță, subliniind că probelemele au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

În prezent, nou-născutul este internat la secția de Terapie Intensivă în stare gravă. Cadrele medicale sunt reticente și precizează că este posibil ca micuțul să rămână cu sechele neurologice, în cazul în care va supraviețui.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, scrie Monitorul de Suceava.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu. Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz a fost deschis dosar de vătămare corporală din culpă în rem, față de faptă, în cadrul căruia urmează a se stabili circumstanțele accidentului.