Celebra revistă pentru copii Pifs-a întors în România. Compania franceză care editează revista a ținut să transmită un mesaj special ”prietenilor români care sunt atât de atașați de Pif”, precizând care sunt punctele unde va putea fi găsită publicația care a marcat copilăria multora în perioada regimului comunist.

Pif si HerculeFoto: YouTube

Revista revine astfel pe piață, după ce dispăruse ca urmare a dificultăților financiare. Anunțul a fost făcut pe twitter.

Pe fondul crizei economice din 2009, revista lunara pentru copii Pif Gadget a fost declarata falimentară. La cea dată, societatea care edita revista și care avea doar șase angajați înregistra o datorie de patru milioane de euro.

Pif Gadget a fost lansat pe piață în februarie 1969. La acel moment, revista aparea săptămânal și se dorea continuarea Journal de Vaillant. Aventurile cățelului Pif, creat de Jose Cabrero Arnal, un republican spaniol refugiat în Franța, au fost publicate înca din 1948 de cotidianul comunist L'Humanite.

În anii 1970 și 1980, Pif Gadget a devenit un adevarat fenomen de presă, cu vânzări săptămânale de 600.000 de exemplare care au depășit, în unele perioade, cifra de 1,2 milioane.

Fenomenul a marcat și copilăria multor români, în contextul în care revista de limbă franceză a scăpat de cenzura partidului comunist.

Săpătmânaul a dispărut din chiscuri în 1993, pentru a reapărea, sub forma lunară, în vara lui 2004.