Mii de polonezi au protestat a treia zi consecutiv din cauza legii avortului VIDEO

de Redactia     HotNews.ro
Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 9:22 Actualitate | Esenţial


Proteste in Polonia (sursa foto: twitter)
Foto: Hotnews
Mai multe mii de polonezi au ieşit din nou vineri seară pe străzile capitalei Varşovia pentru a-şi exprima furia, ca urmare a intrării în vigoare a unei controversate decizii a justiţiei care interzice practic avortul, notează AFP.

Adunări similare au avut loc şi în alte oraşe ale Poloniei, pentru a treia noapte consecutiv după publicarea unei decizii a Tribunalului Constituţional în Monitorul Oficial, miercuri.

Conform dorinţei coaliţiei de dreapta ultra-catolică la putere, această decizie scoate în afara legii avorturile realizate din cauza unor probleme congenitale ireversibile.

Este interzisă, astfel, orice întrerupere voluntară a sarcinii, cu excepţia cazurilor de viol sau incest sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

"Corpul meu, alegerea mea!", "Gândesc, simt, decid", "Revoluţia, ea are un uter", "Aveţi sânge pe mâini", se putea citi pe pancartele manifestanţilor la Varşovia, unde câteva mii de persoane au răspuns la apelul organizaţiei 'Greva Femeilor', principala mişcare la originea protestelor, potrivit unor corespondenţi ai agenţiei France Presse citați de Agerpres.

Numeroşi protestatari au purtat măşti având desenat un fulger roşu, simbolul militanţilor pro-avort. Apelurile la "avort la cerere" şi avertismentele către guvern care va fi "abolit de femei" au răsunat în zgomote de tobă şi de petarde fumigene.

Unii au purtat fulare verzi în jurul gâtului, simbolul militanţilor pentru dreptul la avort în Argentina, care au reuşit să obţină luna trecută legalizarea avortului în ţara lor.

La Varşovia, manifestaţia s-a încheiat, fără incidente majore, în faţa casei lui Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere, protejată de un important dispozitiv de poliţie.

După un "festival al libertăţii" compus din cântece, dansuri şi sloganuri, organizatorii i-au îndemnat pe protestatari să se întoarcă acasă.

Protestele ar urma să fie suspendate pe durata weekendului, pentru a nu interfera cu versiunea poloneză a teletonului anual.

Cu o zi înainte, poliţia a arestat mai multe persoane care au încercat să intre în clădirea Curţii Constituţionale. Polonia, ţară predominant catolică, are una dintre cele mai restrictive legi privind avortul din Europa, mai scrie AFP.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


2209 vizualizari

 • +12 (20 voturi)    
  Jos sharia crestina (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 11:20)

  rinox [utilizator]

  Extremistii crestini care conduc Polonia au luat-o pe calea islamistilor. Rusine.
  • -8 (14 voturi)    
   Yep (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:29)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui rinox

   „Morala progresistă” rezumată de : Eu te-am făcut. Eu te omor”.
 • +7 (15 voturi)    
  Pro sau contra (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 12:22)

  Marius Suisse [utilizator]

  Nu e vorba de a fi pro sau contra avortului, ci pro sau contra dreptului de avorta. Alegerea este extrem de complicata si intr-un sens si in celalalt. Dar este o alegere ce revine femeii respective, nu statului.
  • -11 (17 voturi)    
   Aiureli postmoderne (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 13:44)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

   Decizia de a ucide nu apartine niciodata ucigasului, ci statului (legal vorbind).
   • +8 (16 voturi)    
    Nu sunt aiureli (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:02)

    Marius Suisse [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    Avortul nu inseamna ucidere. Iar exprimarea dumneavoastra este lipsita de nuante si de empatie.
    • -6 (16 voturi)    
     Exact ucidere înseamnă (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:39)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

     Sunt medic am văzut avotruri știu ce vorbesc. Tu habar nu ai.

     În majoritatea statelor americane femeia ce are de gând să avorteze este obligată sau are doar opțiunea (depinde de stat) de a vedea un film necenzurat incluzând filmare la ecograf despre cum se desfășoară un avort.

     E o experiență cât se poate de utilă. Fătul e zdrobit bucăți și apoi extras din mamă. Câtă vreme mai trăiește fătul, ca orice ființă vie, se zbate să scape de strivire. Avortul e ucidere. Și nu e orice fel de ucidere. E o ucidere de o cruzime de-a dreptul medievală.

     Peste 90% din femeile ce trec prin experiența asta aleg să renunțe la avort. Oricum în SUA în cazul unei sarcini nedorite, copilul poate fi imediat dat spre adopție, Sunt milioane de cupluri ce așteaptă cu anii la rând pentru a adopta un copil. Bănuiesc că e aceeași situație și în Europa.
     • +6 (14 voturi)    
      Mda (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 16:25)

      jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Parcă ziceai că ești ortoped - unde ai văzut tu avort din ăsta horror?

      Deși este un vis umed al multor evanghelici ultrafundamentaliști, nicăieri nu este obligatoriu să-i arăți femeii filme cu avort. Obligativitatea ecografiei există însă (deși este o tîmpenie nejustificată medical) în anumite state, că așa e în teocrație.

      Aproape nimeni nu renunță la avort dacă au hotărît să-l facă. În România lui Nea Nicu s-au făcut zeci de mii de avorturi deși femeile riscau pușcăria. Cifrele astea mirobolante pe care le vînturi sînt niște minciuni sfruntate bazate be ideea că femeia e prea proastă sau prea egoistă ca să poată hotărî singură ce să facă cu corpul și sănătatea ei.

      Oricum e foarte interesant cum cruciații ăștia anti-avort sînt foarte preocupați de soarta sărmanilor copilași pînă se nasc. După aia - vax - cine i-a făcut, ăla să-i crească.
      • -6 (12 voturi)    
       Mai încearcă. Pe moment ești pe lângă (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 17:07)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

       Înainte să mă specializez în ortopedie a trebuit să absolv facultatea de medicină (medical school cum îi zice pe aici). Am avut ocazia să asist la multe operații și proceduri de toate soiurile, inclusiv avort.

       Ai aici lista detaliată a statelor americane care au cosiliere facultatică sau obligatorie înainte de avort.

       https://www.guttmacher.org/state-policy/explore/counseling-and-waiting-periods-abortion

       Majoritata includ și vizionarea unui film necenzurat despre avort.

       Asta cu „nimeni nu renunță” e o minciună gogonată. În realitate majoritatea (peste 90% din femeile ce trec prin consiliere) renunță după ce înțeleg și văd ce înseamnă avortul. Dacă nu-l vor sau nu pot să-l crească îl dau spre adopție. De aici și furia isterică a „progresimii” împotriva oricărei forme de consiliere. Le răpește saisfacția uciderii prin strivire a copiilor.

       Nea Nicu a interzis avortul în România comunistă unde nu existau nici mijloace contraceptive. Probabil că obligativitatea de a vedea filme sau ecografii despre avort ar fi fost mult mai utilă decât interdicția legală. Numai că la creierul lui nu aveai la ce să te așteptți.

       Principala problemă a numărului mare de avorturi e legată de ignoranța oamenilor în acestă privință. E uimitor cât de puțin știu chiar și cei ce se consideră educati.

       Așa cum îți spuneam în SUA lista de așteptare a cuplurilor ce vor să adopte un copil e mult mai mare ca cea a numărului de avorturi. Presupun că aceeași situație e și în Europa, unde natalitatea e mai scăzută și numărul de avorturi mult mai mare. Deci afirmația că „nimănui nu-i pasă de copii după naștere” e o minciună gogoantă. În realitate ei își găsesc o familie imediat.

       De regulă cuplurile ce doresc să adopte copiii femeilor ce renunță la avort o plătesc generos pe mamă în timpul sarcinii și mult timp după aceea. Nu direct (nu se vor întâlni niciodată cu ea) ci prin intermediul instituțiilor ce se ocupă de adopții.
     • +4 (10 voturi)    
      Cam agresiv tonul (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 19:45)

      Marius Suisse [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Daca dumneavoastra sunteti medic, inseamna ca suntem doi confrati.

      Ca sunteti impotriva avortului, este dreptul dumneavoastra pe care il respect si care va apartine.

      Doar ca aici nu e vorba despre avortul in sine, ci de dreptul la avort, iar fiecare situatie care este foarte diferita.

      In Elvetia este obligatorie consilierea psihologica inainte (avortul se poate efectua pana la max. 10 SG), cu expunerea riscurilor de sanatate sau a celor traumatice. Cu doar o fractiune din viitoarele mame care aleg calea asta intr-un final, Elvetia fiind tara dezvoltata cu cele mai mici cifre de avort (6 la mie, comparativ cu UK 18 la mie, US 16 la mie sau Franta 15 la mie).

      Ca sa ajungem si la reala discutie, si anume cum se ajunge la a avea o sarcina nedorita: lipsa de educatie sexuala adecvata (in Elvetia toti copiii si adolescentii beneficiaza de formare in educatie sexuala), utilizarea metodelor de contraceptie (adolescentele din Elvetia au acces facilitat la contraceptie hormonala), etc.
      • -3 (5 voturi)    
       Nu e vorba de crimă ci de dreptul la crimă (Duminică, 31 ianuarie 2021, 0:36)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

       Încordează neuronul și expilcăă-mi care e diferența dintre fătul nedorit de 9 săptămâni și copilul nedorit? Ar trebuie ca cei ce s-au săturat de proprii copiii să aibă „dreptul” să-i omoare? Hai, luminează-ne dr. Mengele.

       Ignoranța nu justifică crima.
    • -5 (9 voturi)    
     Da ce inseamna? (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 18:09)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

     Daca fatul sau embrionul n-ar fi viu, n-ar trebui avortat.
     • +5 (7 voturi)    
      Ucidere (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 19:48)

      Marius Suisse [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      Legal vorbind, avortul nu e omucidere. Iar dreptul la avort este o masura dintr-un cadru legal, legiferat de stat.
      • -4 (8 voturi)    
       Tu gandesti ce scrii? (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 23:00)

       Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

       Ai uitat ca vorbim de statul polonez, care iti contrazice toate afirmatiile.
      • -4 (6 voturi)    
       Despre ucidere (Duminică, 31 ianuarie 2021, 0:42)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Marius Suisse

       În vremea lui Hitler s-a trecut eutanasierea celor ce sufereau de boli psihice incurabile și a persoanelor cu debilități mintale. Inclusiv copii.

       După legea germană de atunci nu era vorba de ucidere ci de îmbunătățirea rasei germane. Inejcțiile letale erau administrate de „medici” ce considerau că fac o treabă legală și patriotică deci ca și tine nu mai aveau nicun fel de scrupule morale. Ceea ce făceau era doar „legal”...
     • 0 (2 voturi)    
      Conform acestei logici (Duminică, 31 ianuarie 2021, 19:53)

      jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      Avortul nu ar trebui permis nici în caz de incest sau viol, că și embrionii ăia sînt "vii." Dacă viața mamei e în pericol, ar trebui lăsată natura să aleagă.

      Avorturile spontane ar trebui tratate drept potențiale crime, pînă la dovada contrarie.

      O femeie care pierde sarcina în urma unui accident (să zicem că se împiedică și are o căzătură urîtă) ar trebui judecată pentru omor prin imprudență.

      Un accident la o facilitate care stochează embrioni pentru sarcina in vitro ar trebui considerat omor în masă dacă respectivii embrioni sînt distruși.

      Serios, nici Biblia nu e așa obsedată de soarta fetușilor.
   • +5 (13 voturi)    
    aiurezi in stil conservator habotnic (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:16)

    kent8 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    cand e vorba de purtatul mastii sau de torturi pentru gay tipati my freedom, statul incalca liberatile, iar acum sunteti cu sabia in mana aparand statul tiranic.
   • +3 (11 voturi)    
    aha (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 15:40)

    John_Re [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

    ia-l de mana pe amerloc si protestati in fata ambasadei Chinei.

    politica "unui singur copil de familie" e ucigasa. sa fie democratie si drepturile omului si la ei.

    :))
    • -4 (8 voturi)    
     Care chinezi? (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 18:42)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

     In curand nu mai avem unde protesta. Mai grav, in curand nu va mai fi cine sa protesteze.

     https://www.hotnews.ro/stiri-magazin-24572676-milenialii-chinezi-chinezi-nu-mai-casatoresc-iar-guvernul-este-ingrijorat.htm
 • +6 (14 voturi)    
  Nici o diferenta fata de Arabia Saudita (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 13:57)

  Alui [utilizator]

  Religia se impune cu forta!
  Minciuna se impune cu forta! Nu exista nici un Dumnezeu!
  • -4 (14 voturi)    
   Nu-i vorba de religie. E vorba de civilizație (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:41)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   E vorba de dreptul fundmental la viață. Așa cum legea nu-ți permite să-ți omori copilul dacă te-ai plictisit de el nu trebuie să-ți permită nici să-l omori nici înainte de naștere.
   • +8 (12 voturi)    
    Care copil? Ala fara organe? (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 17:43)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Ai vazut filmul? In Polonia sunt interzise avorturile si in cazul fetusilor neviabili.
    “ Conform dorinţei coaliţiei de dreapta ultra-catolică la putere, această decizie scoate în afara legii avorturile realizate din cauza unor probleme congenitale ireversibile. ”
    Chinui mama sa nasca un avorton, doar din placerea sadica a unor tampiti. Totusi in cazul violului se permite avortul. Cum e cu dreptul la viata in cazul ala? Iar unele fete de 12 ani violate de tati sau de pastor/preoti, sunt fortate de familia habotnica sa nasca.
    Stiu foarte bine situatia din bisericile evanghelice din vest. Am nimerit si eu la una unde “the youth pastor”, insurat si cu copil mic, s-a copulat cu minore de la biserica. Pedeapsa data de biserica? Sa-si marturiseasca pacatele in fata congregatiei. Individul si-a luat talpasita inainte de “spovedanie”. N-a mai zis nimeni nici pas, in loc sa-l reclame la politie. A disparut pur si simplu dupa aia.
    • -4 (6 voturi)    
     Îți repet: E vorba de civilizaie și umaism (Duminică, 31 ianuarie 2021, 0:53)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Sigur că pentru indivizi ca tine noțiunea de umanism e una complet străină și lipsită de conținut. Turma de animale abandonează exemplarele bolanve sau prea bătrâne.

     După mintea celor ca tine cam așa ar trebui să procedeze oamenii. Ce naiba să-i mai chinui pe ăia care au grijă de un bolnav în stare terminală? Nu e mai simplu să-i dai un ciocan în cap și ai rezolvat problema, :)?!

     E o abordare pas cu pas. Mai întâi uciderea copiilor nenăscuți devine ceva „firesc”. De aici se ajunge la „sinuciderea asistată” inclusv a minorilor Când va deveni și asta „normală” se va trece la „eutanasierea în folosul comunității”...

     N-am zis nicio clipă că e justificat avortul în cazul violului permis de legislația poloneză. În orice caz limitarea posibilităților de avort e un semn de umanitate și civilizație.

     Restul aberațiilor tale sunt poveștile obișnuite din manualul tânărului komsomolist. Ceva poante mai noi nu vă învață la Agitprop?
     • +1 (3 voturi)    
      Civilizatie si umanism in stil saudit (Duminică, 31 ianuarie 2021, 12:33)

      aramos [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Lasa virtue signaling postac.
     • 0 (2 voturi)    
      Jeesus, dar capos mai iesti! (Duminică, 31 ianuarie 2021, 17:11)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Tu vrei copii nascuti cu boli terminale? Vrei sa-i vezi cum se chinuie murind in agonie? Chiar ti-ai dori sa fi tatal unui copil din asta?
    • -4 (6 voturi)    
     Fara organe (Duminică, 31 ianuarie 2021, 4:40)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Nu omoram oamenii care raman fara o mana. La fel de inhuman este sa omori omul inca nenascut pentru ca nu are o mana.
     Nu omoram oamenii care stim sigur ca vor muri - adica 100% dintre ei. La fel de inhuman este sa omori omul inca nenascut pentru ca are zile putine de trait.
     Punem lumea intreaga in carantina pentru batrani, dar o femeie nu poate fi incomodata sa-si nasca copilul pe care l-a facut.
     • +2 (4 voturi)    
      Fetusii nu sunt oameni (Duminică, 31 ianuarie 2021, 12:39)

      aramos [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      Daca v-ar pasa de oameni ati fi de acord cu alocatii pentru copii, ajutoare pentru tinerele mame, concedii platite, marirea salarilor minime, educatie gratuita, asigurari de sanatate gratuite, protejarea batranilor de Covid.

      Dar vedem cu toti ca ideologia regresiva conservtoare se aopune la toate acestea, e comunism zic ipochimenii spalati pe creier.

      Voi va agatati de avort pentru a face virtue signaling, nu va pasa de oameni. Numiti educatia sexuala pornografie. Condamnati aceste femei la avort si apoi le judecati si condamnati din nou. Sunteti niste ipocriti care va imbracati in mantia moralei.
      • 0 (2 voturi)    
       Dar ce sunt, dinozauri? (Duminică, 31 ianuarie 2021, 14:27)

       Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui aramos

       Om=organism al species Homo Sapiens. Cui ii pasa de stiinta?
     • 0 (0 voturi)    
      Mana nu e organ! (Duminică, 31 ianuarie 2021, 17:14)

      Alui [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

      E vorba de lipsa unor oragane vitale, cum e creierul. Da se “nasc” si astfel de copii “din mila celui de sus”. De obicei mor in cateva minute dupa nastere. E minunat sa fortezi femeia sa-i tina 9 luni in burta pentru asta!
 • -3 (13 voturi)    
  Drepturi, drepturi, dar mai sunt si valori? (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 14:10)

  Mihai_P1 [utilizator]

  Cit mai valoreaza o viata? Constat din ce citesc pe net ca uciderea sau chinuirea unui animal e o crima oribila, care merita pedepse crude (???), dar uciderea unui pui de om e permisa prin lege si vazuta ca o varianta posibila. Nush, mai suntem oameni sau ne transformam in altceva? Mai conteaza omul din om, sau poate fara sa stim am pornit deja genocidul impotriva propriei noastre fiinte?
  • +4 (8 voturi)    
   Un pui de om e o fiinta viabila (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 21:33)

   Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Mihai_P1

   Un foetus nu e "pui de om", asa cum un ou nu e un pui de gaina.

   Ti-ai dori un copil cu malformatii, care sa-l tina dependent de tine (sau de stat) pe tot parcursul vietii? Sau ai prefera sa-i opresti existenta inainte de a exista propriu-zis? Pentru ca nu e vorba de avorturi in general, ci tocmai de astfel de foetusi: "In October, the nation's Constitutional Court banned abortions in cases of fetal abnormalities, even severe and fatal ones, sparking nationwide protests. The ruling became law on Wednesday."
   • -3 (7 voturi)    
    Hai să extindem un pic „raționamentul” tău (Duminică, 31 ianuarie 2021, 0:58)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

    Copilul se naște și are o infirmitate incurabilă care nu e detectată în timpul sarcinii. Ar trebui să ai „dreptul” să-l ucizi?! După mintea ta răspunsul ar fi „da”.

    Să zocem că tu te îmbolnăvești de o boală incurabilă. Ar trebui să fii ucis pentru a nu-i mai chinui pe ci din jur și bugetul statului?!

    Cu cuvintele tale...
    • +2 (4 voturi)    
     Compari mere cu pere (Duminică, 31 ianuarie 2021, 12:40)

     aramos [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Un fetus de 3 saptamani nu este un copil nascut.
 • +4 (12 voturi)    
  ha (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 15:25)

  John_Re [utilizator]

  la fel ca-n Afganistan.

  hai sa ne intoarcem in pesteri. ce naiba atata progresism.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by