​​Procurorul care coordonează ancheta în cazul incendiului de la Spitalul Matei Balș nu-și explică cum o persoană a fost descoperită carbonizată în baia salonului abia după câteva ore de criminaliști, și nu de pompierii care interveniseră înainte la fața locului.

Incendiu la BalsFoto: AGERPRES

„Am intrat acolo...Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, a declarat procurorul de caz.

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.