Johnson & Johnson a anunțat vineri că vaccinul său are o eficacitate generală de 66% împotriva Covid-19, dar de 85% pentru formele grave ale bolii, relatează CNN.Rezultatele au fost anunțate după a treia etapă de testare.

Stocare vaccinFoto: Sirawit Hengthabthim, Dreamstime.com

Vaccinul ar avea o eficacitate de 72% împotriva formelor moderate și grave ale infecției cu noul coronavirus, a transmis vineri compania americană.

Este vorba despre o diferență semnificativă față de vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna, vaccinuri care se află deja pe piață nu doar în SUA, ci și în Uniunea Europeană și care au eficacitate medie de 95%, poate chiar mai mare în fața formelor grave ale infecției.

Cu toate acestea, experții citați de CNN susțin că vaccinul anunțat vineri de Johnson & Johnson se va dovedi și el util în combaterea pandemiei atât în SUA, cât și la nivel global.

"Nivelul de protecție împotriva formelor moderate și grave ale infecției cu Covid-19 a fost de 72% în SUA, 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, la 28 de zile de la vaccinare. Astfel, avem o eficacitate de 85% în prevenirea formelor severe ale bolii”, a declarat doctorul Mathai Mammen, liderul centrului de cercetare al companiei Johnson & Johnson.

Acesta a explicat însă că vaccinul oferă o protecție de 100% în ceea ce privește riscul de deces ca urmare a infectării cu Covid-19.

Potrivit companiei, testele au fost efectuate pe toate grupele de vârstă și pe persoane de origini etnice diverse.

Știre actualizată