Zece din cei peste 50 de pacienți transferați la alte spitale din Capitală în urma incendiului de la Institutul Matei Balș sunt internați la terapie intensivă, trei fiind intubați, potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Sănătății.

Incendiu la Matei BalsFoto: Facebook/ Pasciuc Paula

Conform sursei citate, starea pacienților este în curs de actualizare în funcție de investigațiile aflate în derulare în fiecare spital în care au fost transferați pacienții și, în funcție de rezultatele investigațiilor, atunci când este necesar pacienții pot fi transferați între unitățile sanitare din București.

Care este situația pacienților transferați, la acest moment:

 • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București - Toți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen pe mască.
 • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București - Un pacient intubat de la intoxicație cu fum, ceilalți 4 stabili.
 • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” - Toți sunt cu oxigen pe mască, stabili.
 • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” - Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Așteaptă încă doi pacienți de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni.
 • 5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” - 4 pacienți în ATI cu oxigen pe mască și unul pe CPAP.
 • 4 pacienți la Spitalul Militar Central - 2 pacienti stabili la -ROL 2, un pacient intubat ATI în spital, un pacient stabil in ATI.
 • 3 pacienți la Spitalul „Witting” - trei pacienți stabili conștienți, Cel de - al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central
 • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” - Doi în ATI cu oxigen pe mască , 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, un pacient intubat.
 • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” - stare stabilă.
 • Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza și alți 2 pacienți urmeaza a fi transferati la Spitalul V Babeș.
 • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca - 6 pacienți stabili, 1 pacient decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare - a patra victimă).

În urma incendiului izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul unui pavilion al Institutului Matei Balș, unde erau internați pacienți cu COVID, și-au pierdut viața cinci bolnavi. Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi de către forţele de intervenţie în urma incendiului care a afectat patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu COVID-19. Ulterior, a decedat şi o altă pacientă, o femeie de 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca şi care avea şi arsuri. La câteva ore de la incendiu, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.