În urma incendiului de la Institutul Matei Balș, la Spitalul Nr. 1 CF Witting au fost transferați, în această dimineață, 4 pacienți. Dintre aceștia, doi pacienți cu forme medii COVID-19 sunt stabili, o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență Militar. O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată și rămâne în îngrijire, anunță Ministerul Transporturilor.

Spitalul Militar BucurestiFoto: Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Spitalul Witting este dimensionat ca spațiu și personal pentru tratarea unui număr de 43 de pacienți COVID-19. În acest moment sunt internați 9 pacienți, în total, informează MT.

„Managementul unității este în contact permanent cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică București fiind pregătit să ofere sprijin suplimentar, dacă va fi necesar”, potrivit Ministerului Transporturilor.

Reamintim că un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen. Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Cauza cea mai probabilă a incendiului declanșat vineri dimineață la Institutul Matei Balș, despre care se vorbește tot mai insistent în spital, este un scurtcircuit care a pornit de la o sursă de încălzire - o aerotermă sau un reșou electric, au declarat pentru HotNews.ro surse din spital. Șocul este cu atât mai mare cu cât Institutul Matei Balș este cel mai modern spital de boli infecțioase din România, însă în ultima perioadă a avut frecvent probleme cu sistemul centralizat de încălzire, la care este conectat: la fel ca mulți alți locuitori ai Capitalei, și pacienții de la Matei Balș au rămas în frig și fără apă caldă.