A patra victimă a incendiului de la Institutul Matei Balș este o femeie de 80 de ani, care suferise arsuri pe 20% din suprafața corporală. Este pacientul pentru care echipele medicale ajunse la fața locului au încercat fără succes manevre de resuscitare. Celelalte trei victime au murit carbonizate, iar până la acest moment autoritățile nu au furnizat informații despre acestea.

Incendiu la spitalul Matei BalsFoto: Agerpres

În incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul spitalului, unde erau internați peste 100 de pacienți cu COVD, trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, a patra victimă fusese transferată la Spitalul de Urgență Floreasca. Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Până la acest moment autoritățile nu au furnizat detalii despre acestea.

Din cei 102 pacienți aflați în pavilionul cuprins de incendiu, 53 au fost transferați la alte spitale din Capitală.

Dintre pacienții transferați, unul are arsuri ale căilor respiratorii și este intubat și ventilat mecanic, însă starea lui este stabilă. Pacientul este tratat acum la Spitalul Universitar din București, unde au mai fost transferați alți 4 pacienți de la Balș, în stare mai bună.