Două linii telefonice la care pot suna rudele bolnavilor de la Institutul Matei Balș au fost deschise, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență. Anunțul vine în condițiile în care rudele pacienților evacuați nu știu încă nimic despre situația acestora, unde au fost transferați și care este starea lor.

Incendiu la spitalul Matei BalsFoto: Agerpres

UPDATE 9.06: DSU anunță căla acest moment sunt operaționalizate 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde au fost relocați pacienții evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală.

Cele două numere disponibile pentru rude sunt:

  • 021.2069398
  • 021.2648515

..............

”Dată fiind situația generată în urma producerii nefericitului eveniment din această dimineață care a necesitat evacuarea și relocarea mai multor persoane la alte unități spitalicești, precizăm faptul că imediat după ce este actualizată lista privind repartiția pacienților la spitalele suport din aria București-Ilfov, vor fi operaționalizate două linii telefonice, unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde pacienții sunt internați, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Revenim în cel mai scurt timp cu aceste informații”, anunță DSU.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Ministrul Vlad Voiculescu se află la spital, alături de Raed Arafat care a spus că nu vrea să speculeze asupra cauzelor incendiului, urmând ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat. Toți pacienții din pavilionul cinci, peste 100, au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Aceștia sunt preluați de alte unități din București sau internați în alte pavilioane de la Matei Balș. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.