Numărul de sporuri primite de bugetari și cuantumul acestora vor fi reajustate, printr-o corectare a legii salarizării unitare, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Potrivit acesteia, unele sporuri ar putea fi în sumă fixă, și nu procent din salariul de bază, cum sunt acum.

Foto:

Raluca Turcan a susținut, joi, într-o conferință de presă, că o prioritate a Ministerului Muncii este și corectarea legii salarizării unitare, ea spunând că acum sunt foarte multe inechităţi în salarizarea din sistemul public.

Ea spune că este constituit un grup de lucru care va finaliza o variantă de proiect de lege care să fie trimis Parlamentului și care va fi şi negociat cu partenerii sociali. Proiectul vizează plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază.

  • "De asemenea, proiectul va reajusta numărul de sporuri existent în momentul de faţă şi de asemenea cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în momentul de faţă. Unele dintre ele într-un mod cât se poate de evident pot fi acordate în sumă fixă, nu procentual, raportat la salariul de bază.
  • Şi de asemenea, în grila de salarizare vom reaşeza salariile de bază într-o ierarhie, aşa cum prevedea de fapt legea iniţială, dar care după aceea a fost distorsionată fie prin modificări legislative, prin care unii au sărit etape, fie prin decizii ale instanţelor care după aceea au obligat şi la majorări salariale şi mai mult decât atât şi la plăţi restante", a declarat Raluca Turcan.