Aproape 200 de autovehicule cu 439 de persoane la bord sunt blocate din cauza zăpezii, miercuri seară, pe drumuri din judeţul Constanţa. Autorităţile au închis toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia DN 39, DN 39 A şi A2.

masini blocate in judetul constantaFoto: Directia de Drumuri Constanta

Astfel, începând cu ora 17.00 au fost închise DN22, km 101+800 – km 231+190, Măcin - Baia, DN22D, km 2+000 – km 52+862, Măcin – Ciucurova și DN22E , km 0+000 – km 144+200, Gârvan – I.C.Brătianu.

"În continuare sunt blocate din cauza zăpezii 198 de vehicule în care se află 439 de persoane. Au fost operaţionalizate două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, cu sprijinul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, constând în două şenilate, încadrate cu doi paramedici din cadrul ISU”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, citat de News.ro.

ISU a mai precizat că au fost închise toate drumurile judeţene şi naţionale, cu excepţia DN 39 , DN 39 A şi A 2. De asemenea, în porturi toate manevrele au fost suspendate din cauza vântului puternic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a fost transmis mesaj Ro-Alert privind închiderea drumurilor, că au fost transmise informări şi avertizări meteo către toate unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice din judeţ, a fost dispusă instituirea permanenţei la primării şi au fost luate măsuri de asigurare a spaţiilor de cazare pentru persoanele aflate în dificultate.

"Administratorii drumurilor naţionale şi judeţene ne-au asigurat că au în bazele de deszăpezire toate utilajele prevăzute în planuri, atât cele proprii, cât şi cele prevăzute prin contract şi stocurile de material antiderapant şi solutii chimice. Încă de ieri au fost identificate femeile gravide aflate la termen şi s-a luat legătura cu medicii care le au în evidenţă şi au fost aduse la spital persoanele dializate”, a mai precizat ISU Dobrogea.

La ora transmiterii acestei ştiri, aproape 100 de utilaje de deszăpezire acţionează pe toate tronsoanele afectate de viscol. În operaţiuni sunt angrenate 426 de forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dintre care 205 de la ISU, 55 de la IJJ, 82 de la IPJ, 84 de la Garda Coastă.

Totodată, 20 de localităţi din judeţul Constanţa nu sunt alimentate cu energie electrică, nefiind probleme în alimentarea acestora cu gaze şi apă.

Meteorologii au transmis miercuri un cod portocaliu de viscol, pentru județele Constanța și Tulcea până miercuri seară, ora 21.00, și un cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, valabil până joi, ora 10.00. Tot până joi dimineață este valabilă și o informare meteo de vânt puternic în estul și sud-estul țării.