Un tânăr din Blaj, reîntors recent din Italia şi care ar fi trebuit să se afle în carantină, a provocat, marţi seara, un incident rutier soldat cu pagube materiale, el urcându-se la volanul maşinii fără a avea permis de conducere, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal şi aplicată o amendă de 1.000 de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La data de 26 ianuarie, în jurul orei 23,45, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Principală din localitatea Tiur. Un tânăr de 27 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate pe marginea carosabilului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule", se menţionează într-un comunicat al IPJ Alba, citat de Agerpres.

Poliţiştii au constatat, totodată, că atât conducătorul auto, cât şi o tânără de 17 ani care era pasageră în autoturismul condus de acesta ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, ca urmare a faptului că pe 23 ianuarie s-au întors din Italia.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, şi i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Faţă de minora care îl însoţea a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 500 de lei, în baza aceluiaşi act normativ.