Meteorologii au transmis un cod portocaliu de viscol, pentru județele Constanța și Tulcea până miercuri seară, ora 21.00, și un cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, valabil până joi, ora 10.00. Tot până joi dimineață este valabilă și o informare meteo de vânt puternic în estul și sud-estul țării.

Avertizari meteoFoto: ANM

Potrivit codului portocaliu, în cursul zilei de miercuri, în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Codul galben avertizează că în Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Potrivit informării meteo, în regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.

În centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.