„E dovedit științific că atunci când ajuți pe cineva, asta te face pe tine mai fericit.” spune Melania Medeleanu la podcast-ul Băncii Transilvania. În noul episod al podcast-ului BT, Andi Moisescu și Melania Medeleanu vorbesc despre fapte bune și satisfacția pe care o ai atunci când faci bine.

Melania Medeleanu la podcastul BTFoto: Banca Transilvania

Melania este jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în televiziune, logoped, trainer pasionat de dicție & public speaking și nu în ultimul rând, mamă. A început cu Afterschool Clinceni, apoi a pus bazele Asociației Magic, iar acum are un nou proiect - "Zi de bine", prin care își propune să creeze comunități, să sprijine mii de oameni aflați în situații vulnerabile și să creeze notorietate în jurul unor cauze ignorate.

Câteva idei din acest episod:

  • Proiectele "Zi de bine" sunt axate pe cauzele sociale pe care nu se pune lumina suficient. Un exemplu poate fi boala mintală. Anul acesta, al pandemiei, ar trebui să se tragă un semnal de alarmă cu privire la bolile psihice.

  • "Zi de bine" abordează cauze sociale, câte una pentru fiecare lună din an. Ele se finanțează cu ajutorul sărbătoriților lunii.

  • Depresia este foarte întâlnită în rândul adolescenților. Aceasta este greu de recunoscut daca nu îți cunoști foarte bine copilul.

  • 8 din 100 liceeni au afirmat că vor să se sinucidă, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, suicidul este a doua cauză de deces în rândul tinerilor intre 15 și 19 ani, primul fiind accidentul de mașină.

  • Luna această, la "Zi de bine" banii adunați vor merge către Team line – primul proiect integrat de sănătate emoțională & prim ajutor emoțional din România dedicat adolescenților între 13 și 21 de ani.


BT Talks, podcast-ul Băncii Transilvania, este un show în care sportivi, ca Simona Halep, artiști precum INNA sau vloggeri & creatori de conținut, ca Selly – împărtășesc puțin din poveștile și mindset-ul lor, ca să inspire întreaga țară. Episoadele pot fi ascultate site-ul BT, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts sau Youtube. Nu uita sa te abonezi ca sa nu pierzi niciun episod.

Câteva dintre episoadele anterioare ale podcastului:

Despre efectele pandemiei asupra psihicului nostru, cu Nevenca Doca și Mircea Miclea

Despre vlogging și crearea de conținut în România, cu Selly

Despre multa muncă, performanță și cum este să câștigi o finală de Grand Slam, cu Simona Halep

Articol susținut de Banca Translvania