Curtea de Apel București a fost evacuată marți, în urma unei alerte cu bombă. Printre procesele care se judecau în acest interval este și cel al fostului ministru Elena Udrea. Procesul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor, este la ultimul termen și a fost întrerupt și amânat pentru ora 14.00.

Curtea de Apel BucurestiFoto: Hotnews

UPDATE 12.40 Poliția Capitalei anunță că în urma verificărilor s-a stabilit că alerta cu bombă a fost falsă.

Potrivit Poliției Capitalei, în jurul orei 10:40 instituția a fost anunțată la 112, de către un bărbat, că la Curtea de Apel București este un dispozitiv exploziv.

La acest moment cladirea este evacuată, iar la fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice.

Printre procesele care se judecau în acest interval este și cel al fostului ministru Elena Udrea. Ultimul termen al procesului privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în care Elena Udrea este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor, era programat în 8 ianuarie. Atunci, a fost amânat după ce Elena Udrea a anunțat că are COVID-19.

Alerta cu bombă a avut loc chiar în timp ce în sala de judecată avea loc procesul Elenei Udrea, în prezența acesteia. Procesul a fost suspendat și ar urma să fie reluat în jurul orei 14.00, dacă alerta cu bombă se va dovedi falsă.