Șeful unui mare cazinou din Canada, companie evaluată la aproape 2 miliarde de dolari, a demisionat după ce s-a aflat că, împreună cu soția sa, a mințit autoritățile pentru a fi vaccinat antiCovid înaintea altora.

VaccinFoto: Dreamstime.com

Rod Baker, CEO la Great Canadian Gaming Corp, și soția sa Ekaterina au călătorit până în regiunea nordică Yukon pentru a fi vaccinați, relatează BBC News.

Regiunea, dominată de populația indigenă, are o rată de vaccinare mult mai bună decât alte zone din Canada, potrivit datelor publice.

Cei doi au susținut că sunt angajați în domeniul hotelier. Ei au fost însă prinși cu minciuna după ce au cerut să fie conduși la aeroport imediat după ce li s-a administrat vaccinul.

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, în Beaver Creek, o mică localitate la granița cu statul american Alaska.

"Sunt pur și simplu revoltat de acest comportament egosit”, a declarat un oficial local, ministru pentru serviciile pubice John Streicker.

"Nu ne-am imaginat că cineva este în stare să meargă până acolo încât să inducă în eroare (autoritățile) și să mintă”, a mai comentat el.

În același timp, lidera comunității locale, Angela Demit, a scris pe Facebook: ”Suntem profund îngrijorați de acțiunile unor persoane care sar peste rând din motive egoiste și îi pun în pericol chiar pe cei mai în vârstă și vulnerabili”.

Baker și soția sa au fost ulterior amendați de autoritățile locale pentru că nu au respectat carantina de 14 zile la sosirea din Vancouver în mica localitate unde s-au vaccinat.