Brașov și Târgu Jiu au acordat Grupului CAF aprovizionarea cu 25 și respectiv 11 troleibuze. Suma ambelor contracte este de aproximativ 25 de milioane de euro, a informat compania spaniolă luni într-un comunicat.

Solaris TrollinoFoto: CAF

Achiziționarea a 25 de vehicule articulate Solaris Trollino 18 pentru orașul Brașov îi va permite să înlocuiască și să extindă semnificativ flota sa actuală de troleibuze în serviciu, înlocuind vehiculele diesel cu altele mai moderne și mai ecologice, îndeplinind astfel obiectivul principal al acestui proiect cofinanțat de UE, care urmează să reducă semnificativ emisiile poluante din centrul orașului, spune CAF.

Cu o capacitate de până la 133 de pasageri, dintre care 41 așezați, noile modele comandate de Brașov vor fi echipate cu un motor electric de 240 kW și vor avea, de asemenea, baterii de 30 kWh cu care pot parcurge o anumită distanță a traseului fără a fi nevoie de conectare la linia electrica, de exemplu, în cazul unei întreruperi a rețelei electrice în oricare dintre secțiuni.

Pe de altă parte, Târgu Jiu va achiziționa și 11 troleibuze după licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din țară. În acest caz, este modelul Solaris Trollino 12 cu podea joasă, noile vehicule fiind programate să intre în funcțiune la începutul anului 2022.

Solaris se bucură de o înaltă recunoaștere în România, unde relația sa cu operatorii de transport români datează din 2002. De atunci, filiala Grupului CAF a furnizat peste 300 de vehicule în țară, subliniind că ultimele contracte acoperă vehicule de transport ecologic, în principal autobuze și troleibuze electrice Solaris Urbino.