​Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni, urmare a unei decizii adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

RestaurantFoto: Dreamstime.com

Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, de divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori. Municipiul Bucureşti rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS).

Vineri, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, afirma că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut cont de scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus înregistrată în ultimele zile.

Hotărârea CMBSU mai prevede că de luni activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 - 23,00.

În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020.