Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic și vizibilitate redusă, valabil de duminică, ora 22.00, până la ora 10.00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 de metri.

Avertizari meteoFoto: ANM

În zona vizată vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100...120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, pentru același interval, a fost transmis un cod galben de intensificări ale vântului în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali și de ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali

În zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15...20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, mai notează meteorologii.