Polițiștii și inspectorii DSVSA Constanța caută proprietarii câtorva zeci de cai abandonați lângă lacul Zarguzon, din Techirghiol, după ce pe Facebook au apărut imagini cu animalele neîngrijite și flămânde

HotNews.roFoto: Hotnews

Se fac controale pentru a fi găsit proprietarul cailor, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanța, Irina Topoleanu, la Digi 24, potrivit Mediafax.

„O să se facă astăzi (duminică – n.r.) controale împreună cu IPJ, iar în urma acestui control se vor lua măsurile în consecință. La fel, va fi identificat proprietarul acestor animale și, bineînțeles, va fi sancționat contravențional, precum și măsurile care vor fi luate în ceea ce privește bunăstarea acestor animale și preluarea lor din acel loc”, spune Topoleanu.

DSVSA Constanța a transmis că nu știe să existe o fermă de cai în zona lacului Zarguzon din Techirghiol.

„În documentele noastre nu știu să existe o asemenea fermă, acei cai încă nu pot fi atribuiți unei anumite proprietăți, unui anumit proprietar, motiv pentru care în aceste momente colegii mei sunt în drum spre acel loc și se vor lua măsurile și se va identifica proprietarul imediat”, a mai spus reprezentantul DSVSA Constanța.

Potrivit legii 205 privind protecția animalelor, proprietarul acestor animale s-ar face vinovat de abandon.

UPDATE: ​Caii abandonați lângă lacul Zarguzon, din Techirghiol, duși într-un adăpost din județul Constanța

O organizație neguvernamentală a tras un semnal de alarmă după ce a primit, de la rapper-ul Puya, imagini cu 40 de cai legați, care stau în frig și mizerie, la marginea lacului Zarguzon, din Techirghiol, jud. Constanța. Animalele par a fi neîngrijire și înfometate.

Imaginile pot fi văzute aici (ATENȚIE, pot avea un puternic impact emoțional)

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflați pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze și să o rezolve statul român”, scriu cei de la Kola Kariola.

Imaginile video sunt preluate de pe pagina rapper-ului Puya. El a scris că a primit, la rândul său, imaginile, pentru a le face cunoscute, astfel încât autoritățile să se implice în salvarea acestor animale.

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură", scrie Puya.